Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | [Merged] Where is HD from NTL? When?

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media TV Service

[Merged] Where is HD from NTL? When?
Reply
 
Thread Tools
Old 21-03-2006, 13:25   #1
fcollins
Inactive
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1
fcollins is an unknown quantity at this point
Where Is HDTV From ntl.....when?

is there any news of ntl broadcasting high def. i am seriously considering switching to SKY! Sky has atleast addressed high def. and supposed broadcasting this year. ntl seems to have "head buried in sand" policy. i have spoken to various sales and technical people from ntl and some denied knowing what high def tv is about. Strange i think!
fcollins is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 21-03-2006, 14:20   #2
1701-e
EU citizen proud of it!
 
Join Date: Mar 2004
Location: Belfast
Services: TiVo V6 Full House TV, Vivid 350 bb & Weekend only landline.....
Posts: 875
1701-e has a fine set of Quads1701-e has a fine set of Quads1701-e has a fine set of Quads1701-e has a fine set of Quads1701-e has a fine set of Quads1701-e has a fine set of Quads1701-e has a fine set of Quads1701-e has a fine set of Quads1701-e has a fine set of Quads1701-e has a fine set of Quads1701-e has a fine set of Quads1701-e has a fine set of Quads1701-e has a fine set of Quads1701-e has a fine set of Quads
Re: Where Is Hdtv From Ntl.....when?

If you search in these forums you'll find this question asked often.
The word I got from CS staff is that a 3 tuner PVR with HDTV will be introduced within a year.

The Telewest part of NTL is already broadcasting some HD content- $ky aren't yet.

There would be more to HDTV than just renting out a few STBs and flicking a switch!!
__________________
advertise here...........
1701-e is online now   Reply With Quote
Old 21-03-2006, 14:21   #3
gooner4life
cf.geek
 
Join Date: Dec 2003
Age: 41
Services: SkyQ 2TB - Multiroom x3, VM 350Mb cable broadband.
Posts: 702
gooner4life has a very nice sixpackgooner4life has a very nice sixpackgooner4life has a very nice sixpackgooner4life has a very nice sixpackgooner4life has a very nice sixpackgooner4life has a very nice sixpackgooner4life has a very nice sixpackgooner4life has a very nice sixpackgooner4life has a very nice sixpackgooner4life has a very nice sixpackgooner4life has a very nice sixpackgooner4life has a very nice sixpackgooner4life has a very nice sixpackgooner4life has a very nice sixpackgooner4life has a very nice sixpackgooner4life has a very nice sixpack
Re: Where Is Hdtv From Ntl.....when?

November apparantly so my contacts tell me, apparantly a one off fee for the STB (which you still rent) and no increase on subscription.
gooner4life is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2006, 15:07   #4
McYorkie
Inactive
 
Join Date: Mar 2004
Location: York,
Age: 51
Posts: 162
McYorkie is a jewel in the roughMcYorkie is a jewel in the roughMcYorkie is a jewel in the roughMcYorkie is a jewel in the roughMcYorkie is a jewel in the rough
Re: Where Is Hdtv From Ntl.....when?

Quote:
Originally Posted by gooner4life
November apparantly so my contacts tell me, apparantly a one off fee for the STB (which you still rent) and no increase on subscription.
Interesting information there - I wonder whether that one off fee would just be for the PVR functionality or also include full access to channels such as Sky One HD or National Geographic HD? If thats the case than they may be onto a better deal than the SkyHD pricing model is indicating for their HD service.

However, we've had many false dawns for PVR/HDTV on ntl: so far, I'll be amazed if this actually happens this year - it just shows how better organised the ex-TW areas have been in actually getting their version of TV Drive to market before Sky has, even allowing for the lack of HD content at present.

Having said that, the specifications for the MPEG4 version do sound fantastic - the usual issue will be getting the temperamental Liberate software to work properly on them without reboots being regularly needed.
McYorkie is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2006, 18:29   #5
Bob
cf.mega poster
 
Join Date: Jun 2003
Location: Croydon
Age: 36
Services: Sky Q and Hyperoptic
Posts: 1,295
Bob has reached the bronze age
Bob has reached the bronze ageBob has reached the bronze ageBob has reached the bronze ageBob has reached the bronze age
Re: Where Is Hdtv From Ntl.....when?

Although I'm sure I read somewhere that NTL will be using C rather than javascript
Bob is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2006, 18:54   #6
enjoymarcus
Inactive
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 100
enjoymarcus will become famous soon enoughenjoymarcus will become famous soon enoughenjoymarcus will become famous soon enough
Re: Where Is Hdtv From Ntl.....when?

The PVR better have at least a 500gig HDD included :p
enjoymarcus is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2006, 19:02   #7
handyman
Permanently Banned
 
Join Date: Jun 2003
Location: Nr Carnforth
Age: 46
Services: M6 Keele
Posts: 5,462
handyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny star
handyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny starhandyman has a nice shiny star
Send a message via MSN to handyman
Re: Where Is Hdtv From Ntl.....when?

Quote:
Originally Posted by enjoymarcus
The PVR better have at least a 500gig HDD included :p
will most likely be 160gb
handyman is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2006, 19:29   #8
Paul
Dr Pepper Addict
Cable Forum Team
 
Paul's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Nottingham
Services: VM Phone : Sky Mobile : Sky TV : VM BB (350 Mbps) : Talk-Talk BB (72 Mbps)
Posts: 25,563
Paul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered stars
Paul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered stars
Re: Where Is Hdtv From Ntl.....when?

Quote:
Originally Posted by enjoymarcus
The PVR better have at least a 500gig HDD included :p
Very unlikely. 160 or maybe 250, no more.
__________________

Baby, I was born this way.
Paul is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2006, 19:35   #9
Toto
Inactive
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3,403
Toto has a bronzed appealToto has a bronzed appeal
Toto has a bronzed appealToto has a bronzed appealToto has a bronzed appealToto has a bronzed appealToto has a bronzed appealToto has a bronzed appealToto has a bronzed appealToto has a bronzed appealToto has a bronzed appealToto has a bronzed appealToto has a bronzed appealToto has a bronzed appealToto has a bronzed appeal
Re: Where Is Hdtv From Ntl.....when?

Quote:
Originally Posted by Paul M
Very unlikely. 160 or maybe 250, no more.
I think 160Gig will be the norm, and more than enough to be honest
Toto is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2006, 08:59   #10
marker
Inactive
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 14
marker is on a distinguished roadmarker is on a distinguished road
Re: Where Is Hdtv From Ntl.....when?

BAd news regarding HD from ntl:

The new CTO is the ex Telewest CTO, he has just binned all mpeg4 Hi-Def tests and binned the fecken excellent mpeg4 box that SA had built especially for ntl:. Guess what they will be using. yep you got it right, mpeg2 through Telewest's huge mother of a pvr.....

A sad day for ntl's advancement....
marker is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2006, 09:19   #11
dayloon
cf.member
 
Join Date: Dec 2004
Age: 45
Posts: 87
dayloon is an unknown quantity at this point
Re: Where Is Hdtv From Ntl.....when?

Quote:
Originally Posted by marker
BAd news regarding HD from ntl:

The new CTO is the ex Telewest CTO, he has just binned all mpeg4 Hi-Def tests and binned the fecken excellent mpeg4 box that SA had built especially for ntl:. Guess what they will be using. yep you got it right, mpeg2 through Telewest's huge mother of a pvr.....

A sad day for ntl's advancement....
I hope thats not true. Whats your source ?
dayloon is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2006, 09:40   #12
marker
Inactive
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 14
marker is on a distinguished roadmarker is on a distinguished road
Re: Where Is Hdtv From Ntl.....when?

Cant reveal my source... But I know it is true...

Believe me i was truly ****ed off when i heard that, and so were plenty of others...
marker is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2006, 11:24   #13
jtwn
Inactive
 
Join Date: Nov 2003
Location: Grimsby
Posts: 2,004
jtwn has reached the bronze age
jtwn has reached the bronze agejtwn has reached the bronze agejtwn has reached the bronze agejtwn has reached the bronze agejtwn has reached the bronze agejtwn has reached the bronze agejtwn has reached the bronze age
Re: Where Is Hdtv From Ntl.....when?

Sigh, I'll live in hope. Maybe the grand plan from ntl is to run the HD channels on the leaving analogue tv space.
jtwn is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2006, 12:22   #14
quadplay
Inactive
 
Join Date: Jun 2003
Location: Various
Services: 9am, 1pm and 8pm daily
Posts: 2,055
quadplay has a bronze arrayquadplay has a bronze arrayquadplay has a bronze array
quadplay has a bronze arrayquadplay has a bronze arrayquadplay has a bronze arrayquadplay has a bronze arrayquadplay has a bronze arrayquadplay has a bronze arrayquadplay has a bronze array
Re: Where Is Hdtv From Ntl.....when?

Quote:
Originally Posted by dayloon
I hope thats not true. Whats your source ?
It's true.
quadplay is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2006, 12:44   #15
Graham M
-
 
Graham M's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Poole, Dorset
Age: 37
Services: FreeSat+ Tivo V-Box VM 60MBit
Posts: 13,379
Graham M has a pair of shiny starsGraham M has a pair of shiny stars
Graham M has a pair of shiny starsGraham M has a pair of shiny starsGraham M has a pair of shiny starsGraham M has a pair of shiny starsGraham M has a pair of shiny starsGraham M has a pair of shiny starsGraham M has a pair of shiny starsGraham M has a pair of shiny stars
Send a message via MSN to Graham M Send a message via Yahoo to Graham M
Re: Where Is Hdtv From Ntl.....when?

Quote:
Originally Posted by quadplay
It's true.
fekin eejits.
Graham M is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 19:33.


Server: curium.zmnt.uk
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.