Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Battlefield 3 Bad Company problem

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > General Discussion > Gaming Discussion > Microsoft Games Systems

Battlefield 3 Bad Company problem
Reply
 
Thread Tools
Old 20-12-2020, 11:50   #1
Russ
cf.mega poster
 
Russ's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Up here
Posts: 36,056
Russ has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver bling
Russ has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver bling
Battlefield 3 Bad Company problem

I’m at the scene where you have to grab an RPG to blow up the tank.

Problem is the RPG just isn’t firing. I’ve picked it up, it appears to have ammo in it but when I press the right trigger nothing happens yet if I switch to my rifle it fires bullets fine.

Anyone else had this problem?

Edit: seems to be happening on Bad Company 1 as well when I try to fire an RPG at a tank

Really annoying.
__________________
Paralegal

Last edited by Russ; 20-12-2020 at 11:58.
Russ is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 20-12-2020, 22:37   #2
adzii_nufc
Rafalution
 
adzii_nufc's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Age: 31
Posts: 5,321
adzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appeal
adzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appeal
Re: Battlefield 3 Bad Company problem

I've seen this but in later Battlefield games. It turned out to be the controllers if it wasn't a game breaking bug and the trigger thresholds for certain weapons. Rockets, snipers etc.

Rebind the fire button to the left trigger or a bumper. I can't remember if there ever was a trigger threshold setting in Bad Company.

If it isn't that problem, you're likely stuck with a game breaking bug. I remember you could shoot a tracer round with a tracer gun to lock onto vehicles in Bad Company but I can't remember that preventing a free shot.
__________________
It's coming home.
adzii_nufc is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2020, 15:18   #3
Russ
cf.mega poster
 
Russ's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Up here
Posts: 36,056
Russ has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver bling
Russ has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver bling
Re: Battlefield 3 Bad Company problem

That sorted it, cheers. I changed the fire button to the left trigger and now it’s sorted.

What a weird and pointless glitch.
__________________
Paralegal
Russ is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2020, 17:27   #4
adzii_nufc
Rafalution
 
adzii_nufc's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Age: 31
Posts: 5,321
adzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appeal
adzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appeal
Re: Battlefield 3 Bad Company problem

If there's an option to change trigger threshold in the settings, changing it to 5% will also solve it.

The issue wasn't a glitch as such. It's that the threshold for RPG's and Sniper Rifles were as high as 95% requiring a near full press off the trigger, on worn out controllers, especially xbox 360 ones which had trigger and thumbstick issues after prolonged use.

Sadly from what I remember. Trigger threshold only became the norm in latter battlefield titles once the problem grew. Unless they've been back and patched it into the series.
__________________
It's coming home.
adzii_nufc is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2020, 17:34   #5
Russ
cf.mega poster
 
Russ's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Up here
Posts: 36,056
Russ has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver bling
Russ has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver bling
Re: Battlefield 3 Bad Company problem

Cheers for this.

There doesn’t seem to be a trigger “threshold” setting but there is for “sensitivity”. Is that likely to be it?
__________________
Paralegal
Russ is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2020, 15:46   #6
adzii_nufc
Rafalution
 
adzii_nufc's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Age: 31
Posts: 5,321
adzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appeal
adzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appealadzii_nufc has a bronzed appeal
Re: Battlefield 3 Bad Company problem

Quote:
Originally Posted by Russ View Post
Cheers for this.

There doesn’t seem to be a trigger “threshold” setting but there is for “sensitivity”. Is that likely to be it?
That could work. Can always reset to default if it feels horrible.
__________________
It's coming home.
adzii_nufc is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2021, 15:01   #7
Russ
cf.mega poster
 
Russ's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Up here
Posts: 36,056
Russ has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver bling
Russ has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver blingRuss has a lot of silver bling
Re: Battlefield 3 Bad Company problem

*bump*

I finally found the solution (after not being able to shoot anything in GTA5)…and feel a bit (or a lot) of an idiot.

I have the Xbox One Elite controller and each trigger has a tiny switch underneath which alters the sensitivity.

I flicked the switch (as suggested by my 6 year old) and guess what…all sorted now.
__________________
Paralegal
Russ is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 21:52.


Server: curium.zmnt.uk
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.