Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | V6 recording stuttering and pixelated

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media TV Service

V6 recording stuttering and pixelated
Reply
 
Thread Tools
Old 08-01-2021, 14:29   #16
Taf
cf.mega poster
 
Taf's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Kairdiff-by-the-sea
Age: 64
Services: TVXL BBXL Superhub 2ac (wired) 1Tb Tivo
Posts: 8,666
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Re: V6 recording stuttering and pixelated

I set the V6 to record the first 13 HD channels one by one. Stuttering on 101 (BBC1 Wales). 102 (BBC2 Wales) and 135 (SkyCrime). I then repeated the test and got the same results.

103 was perfect.

A minor family hiccough meant I could not continue the testing of more HD channels, but should get it done today.
Taf is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 08-01-2021, 14:52   #17
spiderplant
cf.mega poster
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 8,068
spiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny stars
spiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny stars
Re: V6 recording stuttering and pixelated

OK, that's so random the only explanation I can think of is that one tuner is faulty, and if it happens to use that tuner for a recording you get the pixellation. You still need a new box.
spiderplant is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2021, 18:29   #18
Taf
cf.mega poster
 
Taf's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Kairdiff-by-the-sea
Age: 64
Services: TVXL BBXL Superhub 2ac (wired) 1Tb Tivo
Posts: 8,666
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Re: V6 recording stuttering and pixelated

Quote:
Originally Posted by spiderplant View Post
You still need a new box.
I'm binging like mad on my collection of Flash and Arrow, my eyes are going square (rectangular actually as it's widescreen ).
Taf is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2021, 18:44   #19
Hugh
Hic Sunt Dracones
Cable Forum Team
 
Hugh's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Age: 64
Services: Premiere Collection
Posts: 36,065
Hugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden aura
Hugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden aura
Re: V6 recording stuttering and pixelated

Quote:
Originally Posted by Taf View Post
I'm binging like mad on my collection of Flash and Arrow, my eyes are going square (rectangular actually as it's widescreen ).
Are they not on Catch Up / Box Sets?
__________________
There is always light.
If only we’re brave enough to see it.
If only we’re brave enough to be it
.
If my post is in bold and this colour, it's a Moderator Request.
Hugh is online now   Reply With Quote
Old 08-01-2021, 20:29   #20
Mr K
Lefty Liberal Remoaner
 
Mr K's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Services: TV, Phone, BB, a wife
Posts: 6,914
Mr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze array
Mr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze array
Re: V6 recording stuttering and pixelated

Quote:
Originally Posted by Taf View Post
I'm binging like mad on my collection of Flash and Arrow, my eyes are going square (rectangular actually as it's widescreen ).
I'm catching up with 'Randall and Hopkirk (deceased)'. Granted as it was first broadcast in 1970, it's taken me while !
Mr K is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2021, 18:33   #21
Taf
cf.mega poster
 
Taf's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Kairdiff-by-the-sea
Age: 64
Services: TVXL BBXL Superhub 2ac (wired) 1Tb Tivo
Posts: 8,666
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Re: V6 recording stuttering and pixelated

So whilst I keep watching all the Flash episodes, I noticed that it's only recent HD recordings that fail.

So in settings, I turned the option to "record in HD if possible" off.

I then set new programmes to record in both SD and HD (I found I had to set the HD one first or the programme just flipped the SD copy to HD and then deleted it).

But yesterday I noticed all my recordings had been made in HD only, and the SD ones deleted.

Ah well, back to recording and watching in SD until I have binged my eyes to the limit and request a new V6.
Taf is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2021, 11:59   #22
Taf
cf.mega poster
 
Taf's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Kairdiff-by-the-sea
Age: 64
Services: TVXL BBXL Superhub 2ac (wired) 1Tb Tivo
Posts: 8,666
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Re: V6 recording stuttering and pixelated

The V6 is being a PITA.

I deleted the active series links, set the overall setting to be "never record in HD".

Then I remade the series links to SD channels only.

I check the next day and all the links have been changed to HD channels!
Taf is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2021, 11:31   #23
japitts
cf.geek
 
Join Date: Apr 2008
Services: V6 with Full-House/Maxit Sports & Movies, 100Mb broadband, Talk Weekends.
Posts: 546
japitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to behold
Re: V6 recording stuttering and pixelated

Quote:
Originally Posted by Taf View Post
The V6 is being a PITA.

I deleted the active series links, set the overall setting to be "never record in HD".

Then I remade the series links to SD channels only.

I check the next day and all the links have been changed to HD channels!
was this on any particular series/programmes? What were they?
japitts is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2021, 12:13   #24
Taf
cf.mega poster
 
Taf's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Kairdiff-by-the-sea
Age: 64
Services: TVXL BBXL Superhub 2ac (wired) 1Tb Tivo
Posts: 8,666
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Re: V6 recording stuttering and pixelated

It's all channels and all programmes that I had to set to record in SD. I noticed that the "Record in HD if possible" remains, but is greyed-out.
Taf is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2021, 12:16   #25
Rob King
cf.addict
 
Join Date: Apr 2008
Services: Virgin Media Vip200 , V6 owner , Virgin Mobile, + Virgin Home Phone
Posts: 263
Rob King will become famous soon enoughRob King will become famous soon enoughRob King will become famous soon enough
Re: V6 recording stuttering and pixelated

Quote:
Originally Posted by Taf View Post
It's all channels and all programmes that I had to set to record in SD. I noticed that the "Record in HD if possible" remains, but is greyed-out.
I switched over to watch a bit of Born on The 4th July on UHD channel last night the stuttering was very bad the film was 1 hour 37 mins into the movie so I gave up after 5 mins
Rob King is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2021, 13:40   #26
spiderplant
cf.mega poster
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 8,068
spiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny stars
spiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny stars
Re: V6 recording stuttering and pixelated

Quote:
Originally Posted by Taf View Post
It's all channels and all programmes that I had to set to record in SD.
Which channels specifically has this happened on?

Quote:
Originally Posted by Taf View Post
I noticed that the "Record in HD if possible" remains, but is greyed-out
I think that's normal for any series link that is set for a specific channel. The option is relevant where the channel is set to "All".
spiderplant is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 17:02   #27
Taf
cf.mega poster
 
Taf's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Kairdiff-by-the-sea
Age: 64
Services: TVXL BBXL Superhub 2ac (wired) 1Tb Tivo
Posts: 8,666
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Re: V6 recording stuttering and pixelated

Quote:
Originally Posted by spiderplant View Post
Which channels specifically has this happened on?.
Sky, Sky Witness, C4.
Taf is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 21:05   #28
japitts
cf.geek
 
Join Date: Apr 2008
Services: V6 with Full-House/Maxit Sports & Movies, 100Mb broadband, Talk Weekends.
Posts: 546
japitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to behold
Re: V6 recording stuttering and pixelated

Quote:
Originally Posted by Taf View Post
Sky, Sky Witness, C4.
Sky One I presume? And are these SD or HD versions?
japitts is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:15.


Server: curium.zmnt.uk
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.