Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Resume playing problem

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media TV Service

Resume playing problem
Reply
 
Thread Tools
Old 09-12-2018, 14:11   #1
cheekyangus
cf.addict
 
cheekyangus's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 207
cheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the rough
Resume playing problem

In recent weeks the resume playing function on the V6 has been increasingly unreliable. I'm wondering if the last update messed it up.

Basically pressing stop and going back to watch it later the recording starts at the beginning. You can tell there is a problem before as the menu says play instead of resume.

And it's happening an extremely noticeable percentage of the time.
cheekyangus is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 09-12-2018, 19:47   #2
cheekyangus
cf.addict
 
cheekyangus's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 207
cheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the rough
Re: Resume playing problem

Anyone else finding this?
cheekyangus is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2018, 19:50   #3
Hugh
Hic Sunt Dracones
Cable Forum Team
 
Hugh's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Age: 62
Services: Premiere Collection
Posts: 32,136
Hugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden aura
Hugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden aura
Re: Resume playing problem

Not noticed here (NW Leeds)
__________________
If my post is in bold and this colour, it's a Moderator Request.
Hugh is online now   Reply With Quote
Old 09-12-2018, 20:35   #4
Taf
cf.mega poster
 
Taf's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Kairdiff-by-the-sea
Age: 62
Services: TVXL BBXL Superhub 2ac (wired) 1Tb Tivo
Posts: 8,070
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Re: Resume playing problem

I have returned to watch the end of shows several days later and not had any problems (Cardiff).
Taf is online now   Reply With Quote
Old 09-12-2018, 20:43   #5
cheekyangus
cf.addict
 
cheekyangus's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 207
cheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the rough
Re: Resume playing problem

I'm wondering if length of recording is a factor. This increase seems to happen mainly in film-length things. Though given any recordings under an hour tend to be watched in one sitting it doesn't give much opportunity to occur.
cheekyangus is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2018, 21:24   #6
Raider999
cf.geek
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 768
Raider999 will become famous soon enoughRaider999 will become famous soon enoughRaider999 will become famous soon enough
Re: Resume playing problem

Quote:
Originally Posted by cheekyangus View Post
I'm wondering if length of recording is a factor. This increase seems to happen mainly in film-length things. Though given any recordings under an hour tend to be watched in one sitting it doesn't give much opportunity to occur.
Watched a number of recordings of 2-3 hours length, mostly not in one go - no problems with resume for me
Raider999 is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2018, 21:34   #7
Mr K
Lefty Liberal Remoaner
 
Mr K's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Services: TV, Phone, BB, a goldfish
Posts: 4,386
Mr K has a bronzed appealMr K has a bronzed appeal
Mr K has a bronzed appealMr K has a bronzed appealMr K has a bronzed appealMr K has a bronzed appealMr K has a bronzed appealMr K has a bronzed appealMr K has a bronzed appealMr K has a bronzed appealMr K has a bronzed appealMr K has a bronzed appealMr K has a bronzed appeal
Re: Resume playing problem

Switch it off and on again. Never fails.
Mr K is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2018, 10:33   #8
cheekyangus
cf.addict
 
cheekyangus's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 207
cheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the rough
Re: Resume playing problem

It is rather weird I'll admit. I can't purposely replicate it. It isn't happening when I have the remote but I was in the room, it isn't just a story. They are experienced in using Tivo/V6 and they aren't doing anything unusual, just pressing stop and expecting a different result.

And another indication that it isn't going to work is that it often (but I can't for definite say every time) doesn't go back to the programme info screen but instead brings up the Keep or Delete menu even though the recording is only quarter or halfway through, and then you say Keep then sometimes it goes back to the programme menu but says play instead of resume, and the other times it goes straight back to live TV.

And I have rebooted but it doesn't fix it.
cheekyangus is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2018, 10:42   #9
spiderplant
cf.mega poster
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 7,444
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
Re: Resume playing problem

The "Keep or Delete" menu should only appear if you stop the playback in the last 5 minutes of the recording, and in this case the bookmark resets so that you don't get the Resume option. So it seems it thinks you are in the last 5 minutes. It's not a fault I've heard of before.
spiderplant is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2018, 10:55   #10
cheekyangus
cf.addict
 
cheekyangus's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 207
cheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the rough
Re: Resume playing problem

Quote:
Originally Posted by spiderplant View Post
The "Keep or Delete" menu should only appear if you stop the playback in the last 5 minutes of the recording, and in this case the bookmark resets so that you don't get the Resume option. So it seems it thinks you are in the last 5 minutes. It's not a fault I've heard of before.
That's what I normally expect.

I'm curious, if you fast forward to the end the first time you play it to check the ending is there, then rewind to the beginning and start watching, in that scenario what is the expected outcome?

Given we've been doing this for years it should still resume properly, but maybe something has changed in the software.
cheekyangus is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2018, 12:24   #11
spiderplant
cf.mega poster
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 7,444
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
Re: Resume playing problem

Ooh, I don't know. Obscure use case

---------- Post added at 12:24 ---------- Previous post was at 11:35 ----------



I've just tested it but I can't find any problems. It gives the resume option provided I didn't stop in the last 5 minutes, regardless of what I did before.
spiderplant is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2018, 13:10   #12
cheekyangus
cf.addict
 
cheekyangus's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 207
cheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the roughcheekyangus is a jewel in the rough
Re: Resume playing problem

Quote:
Originally Posted by spiderplant View Post
Ooh, I don't know. Obscure use case

---------- Post added at 12:24 ---------- Previous post was at 11:35 ----------



I've just tested it but I can't find any problems. It gives the resume option provided I didn't stop in the last 5 minutes, regardless of what I did before.
You know what will happen now? It'll stop doing it!

The only other thing I can thing of is they are pressing two buttons on the remote at once and not realising it. I've asked them immediately after I've watched them do it from across the room and the way they describe what they just did is the proper way, so the only possibility is surely they don't know they are hitting another button simultaneously.
cheekyangus is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2018, 14:21   #13
oliver1948uk
cf.addict
 
Join Date: Feb 2007
Location: Mansfield Woodhouse NG19
Services: M TV, 100 internet, basic house phone. Also Virgin mobile phone
Posts: 451
oliver1948uk has entered a golden reputation eraoliver1948uk has entered a golden reputation eraoliver1948uk has entered a golden reputation eraoliver1948uk has entered a golden reputation eraoliver1948uk has entered a golden reputation eraoliver1948uk has entered a golden reputation eraoliver1948uk has entered a golden reputation eraoliver1948uk has entered a golden reputation eraoliver1948uk has entered a golden reputation eraoliver1948uk has entered a golden reputation eraoliver1948uk has entered a golden reputation era
Re: Resume playing problem

Or are they going straight from the recording to live TV without stopping the recording first?
oliver1948uk is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2018, 15:24   #14
spiderplant
cf.mega poster
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 7,444
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
Re: Resume playing problem

Quote:
Originally Posted by oliver1948uk View Post
Or are they going straight from the recording to live TV without stopping the recording first?
That still saves the position for me
spiderplant is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 13:06.


Server: xenon.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.