Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Slow speed test on main PC

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Computers & IT > General IT Discussion

Slow speed test on main PC
Reply
 
Thread Tools
Old 15-05-2019, 11:54   #1
tweetiepooh
Virgin Media Employee
 
tweetiepooh's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Winchester
Services: Staff MyRates BB: VM XXL TV: VM XL Phone : VM XL
Posts: 1,769
tweetiepooh has reached the bronze age
tweetiepooh has reached the bronze agetweetiepooh has reached the bronze agetweetiepooh has reached the bronze agetweetiepooh has reached the bronze agetweetiepooh has reached the bronze agetweetiepooh has reached the bronze agetweetiepooh has reached the bronze agetweetiepooh has reached the bronze agetweetiepooh has reached the bronze agetweetiepooh has reached the bronze agetweetiepooh has reached the bronze agetweetiepooh has reached the bronze agetweetiepooh has reached the bronze agetweetiepooh has reached the bronze agetweetiepooh has reached the bronze age
Question Slow speed test on main PC

Here is setup

SHUB -> R7000 -> N600 -> Main PC

If I wire laptop on to R7000 I get 100% speed
If I put wired laptop where N600 goes I get 100% speed
If I wire laptop to N600 I get 100% speed
If I put wired laptop where main PC sits I get 100% speed.

So I know that all parts of link to main PC give 100% speed - wires/routers all good.

But on main PC I only get 75% speed using same tests. Same results with Linux (various) and Windows 10 on main PC which is powerful enough, more than the laptop. Main PC is i720, 6GB RAM, 1GB ethernet card.

I used to get full speed on the main PC so something common to both Linux and Windows has hit network speed on main PC. I've not tried a live distro.

I don't recall playing with BIOS but could it be some microcode or something released to mitigate CPU weaknesses that hits the main PC but not laptop?

I can investigate better in Linux as I know it a bit better.
__________________
I work for Virgin Media but reply here in my own right. Any help or advice is made as a best effort basis. No comments construe any obligation on VM or its employees.
tweetiepooh is offline   Reply With Quote
Advertisement
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:01.


Server: xenon.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.