Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Best router out there for 150ish

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media Internet Service

Best router out there for 150ish
Reply
 
Thread Tools
Old 03-11-2019, 07:52   #1
bigsinky
cf.addict
 
bigsinky's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Belfast
Services: Broadband 350
Posts: 203
bigsinky has disabled reputation
Best router out there for 150ish

if i wanted to put the Superhub into modem mode and use another router what would you guys recommend for around 150ish. i tried a netgear nighthawk for 1 day and took it back and got a refund. Draytek seem to get good write up. any ideas most welcome

TIA
bigsinky is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 03-11-2019, 09:44   #2
arcimedes
cf.mega poster
 
arcimedes's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Oxfordshire
Services: TV XL ,TiVo X 2, 200Mb Broadband XL phone
Posts: 1,149
arcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond repute
Re: Best router out there for 150ish

I use an Asus router model RT-AC3200 works fine for me although its not their cheapest
arcimedes is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2019, 11:18   #3
Topgun
1 of a 1000!
 
Topgun's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Kent
Age: 58
Services: VIP Collection.
Posts: 191
Topgun is a name known to allTopgun is a name known to allTopgun is a name known to allTopgun is a name known to allTopgun is a name known to allTopgun is a name known to allTopgun is a name known to allTopgun is a name known to all
Re: Best router out there for 150ish

I've got two of these set up in AI Mesh mode and they're brilliant. Depending on the position of your hub/size of your property, you may get away with just one. Currently 143 on Amazon... ASUS RT-AC86U Wi-Fi AC2900
Topgun is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2019, 16:43   #4
Paul
Dr Pepper Addict
Cable Forum Team
 
Paul's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Nottingham
Services: VM Phone : VM Mobile : Sky TV : VM BB (350 Mbps) : Vodafone BB (38 Mbps)
Posts: 22,720
Paul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered stars
Paul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered stars
Re: Best router out there for 150ish

Depends on whether you want your router to do wireless or not.

I have a Linksys LRT224 becasue I have dual BB (VM & Vodafone) & a separate wireless access point.
__________________

Baby, I was born this way.
Paul is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2019, 14:44   #5
adduxi
cf.addict
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 401
adduxi is a glorious beacon of lightadduxi is a glorious beacon of lightadduxi is a glorious beacon of lightadduxi is a glorious beacon of lightadduxi is a glorious beacon of lightadduxi is a glorious beacon of lightadduxi is a glorious beacon of light
Re: Best router out there for 150ish

I've dual circuits from BT and VM (for work redundancy) so using a Vigor 2860 at the moment. Nice piece of kit and rarely needs a reboot. It can also use 4G at the same time for even more redundancy.
Before this I was a fan of ASUS routers, so can recomment those as well.
adduxi is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2019, 17:55   #6
mrm1
Un-Technically Minded
 
mrm1's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: NTHW
Age: 53
Posts: 413
mrm1 has a brilliant futuremrm1 has a brilliant futuremrm1 has a brilliant futuremrm1 has a brilliant futuremrm1 has a brilliant futuremrm1 has a brilliant futuremrm1 has a brilliant futuremrm1 has a brilliant futuremrm1 has a brilliant futuremrm1 has a brilliant futuremrm1 has a brilliant futuremrm1 has a brilliant future
Re: Best router out there for 150ish

I can recomend Asus. I have been using for a while a RT-AC68U. I also use one of the usb ports in the back of it, for a 1TB western digital drive, and using the ASUS DNS service, gives me online storage for streaming etc when I am out and about.
mrm1 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2019, 21:26   #7
General Maximus
C/O Felix Legion
 
General Maximus's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Lincoln
Services: phone + L TV + 350mbit BB + Sky+HD
Posts: 8,459
General Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze array
General Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze array
Re: Best router out there for 150ish

Ditto the above, Asus routers are fantastic and you can get the AC68u for 127 on Amazon atm.
__________________
Join the Mockingjay, join the fight
General Maximus is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2019, 18:28   #8
Kushan
FORMER Virgin Media Staff
 
Kushan's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Warrington
Posts: 4,468
Kushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appeal
Kushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appeal
Re: Best router out there for 150ish

Another vote for Asus. I'd get one with AiMesh functionality so if you want to upgrade down the line, you can still use it.
__________________
My views are my own and in no way reflect those of Virgin Media.
Kushan is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2019, 18:36   #9
General Maximus
C/O Felix Legion
 
General Maximus's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Lincoln
Services: phone + L TV + 350mbit BB + Sky+HD
Posts: 8,459
General Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze array
General Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze array
Re: Best router out there for 150ish

Yeah, the one i linked to above has it. The damn shame is that earlier in the year you could buy them in a twin pack and i am sure they were 150.
__________________
Join the Mockingjay, join the fight
General Maximus is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2019, 20:48   #10
daveeb
cf.geek
 
Join Date: Jan 2004
Location: Leeds
Posts: 713
daveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these parts
Re: Best router out there for 150ish

Quote:
Originally Posted by General Maximus View Post
Yeah, the one i linked to above has it. The damn shame is that earlier in the year you could buy them in a twin pack and i am sure they were 150.

The AC86U was briefly on for 135 a month or two ago but I dithered. I'm not in a massive rush to upgrade my oldish but still good Linksys router so it's now just a waiting game.
daveeb is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2019, 14:50   #11
Kushan
FORMER Virgin Media Staff
 
Kushan's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Warrington
Posts: 4,468
Kushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appeal
Kushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appeal
Re: Best router out there for 150ish

Black friday will have a ton of deals for routers for sure.
__________________
My views are my own and in no way reflect those of Virgin Media.
Kushan is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2019, 19:22   #12
tcavanagh
cf.member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 6
tcavanagh is an unknown quantity at this point
Re: Best router out there for 150ish

In case you are not aware of this. I set my Superhub into modem mode and then spent ages trying to find out why the Superhub as overheating with the main light showing Red. It is in fact, a more pinkish colour which indicates that the Suberhub is in modem mode.
tcavanagh is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2019, 23:42   #13
SnoopZ
CF Resident Dog
 
SnoopZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 11,666
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
SnoopZ has a pair of shiny stars
Re: Best router out there for 150ish

Quote:
Originally Posted by tcavanagh View Post
In case you are not aware of this. I set my Superhub into modem mode and then spent ages trying to find out why the Superhub as overheating with the main light showing Red. It is in fact, a more pinkish colour which indicates that the Suberhub is in modem mode.
What made you think that the colour of the light meant it was overheating?
__________________
PSN: Snoopzster
SnoopZ is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2019, 10:10   #14
tcavanagh
cf.member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 6
tcavanagh is an unknown quantity at this point
Re: Best router out there for 150ish

The literature that came with the Hub shows three states for the main light. White is OK, Green is setting up and Red is overheating. No where did it mention the pinkish colour for modem mode. Therefore I assumed it started to overheat.
tcavanagh is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2019, 16:15   #15
SnoopZ
CF Resident Dog
 
SnoopZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 11,666
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
SnoopZ has a pair of shiny stars
Re: Best router out there for 150ish

Quote:
Originally Posted by tcavanagh View Post
The literature that came with the Hub shows three states for the main light. White is OK, Green is setting up and Red is overheating. No where did it mention the pinkish colour for modem mode. Therefore I assumed it started to overheat.
Thank for the heads up about the overheating led colour as i didn't know that, i knew it changed to Magenta in modem mode but can't find a reference to it in any manual.
__________________
PSN: Snoopzster
SnoopZ is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:38.


Server: xenon.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.