Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | SH3 25 minutes to boot up.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Computers & IT > Networking

SH3 25 minutes to boot up.
Reply
 
Thread Tools
Old 17-07-2019, 10:16   #1
JPAC
cf.addict
 
Join Date: Nov 2005
Location: N E Lincs
Posts: 371
JPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to all
SH3 25 minutes to boot up.

Is this normal? Time from switch on until lights stop flashing.
__________________
#jc4pm
JPAC is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 17-07-2019, 10:22   #2
arcimedes
cf.mega poster
 
arcimedes's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Oxfordshire
Services: TV XL ,TiVo X 2, 200Mb Broadband XL phone
Posts: 1,145
arcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond repute
Re: SH3 25 minutes to boot up.

I would say very unusual. Do you have a problem?
arcimedes is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 10:42   #3
JPAC
cf.addict
 
Join Date: Nov 2005
Location: N E Lincs
Posts: 371
JPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to all
Re: SH3 25 minutes to boot up.

That's what I'm trying find out. What's the normal startup time?
__________________
#jc4pm
JPAC is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 10:45   #4
arcimedes
cf.mega poster
 
arcimedes's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Oxfordshire
Services: TV XL ,TiVo X 2, 200Mb Broadband XL phone
Posts: 1,145
arcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond reputearcimedes has a reputation beyond repute
Re: SH3 25 minutes to boot up.

I just rebooted my SH3 and it took a maximum of 3 minutes to startup.
arcimedes is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 10:47   #5
JPAC
cf.addict
 
Join Date: Nov 2005
Location: N E Lincs
Posts: 371
JPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to all
Re: SH3 25 minutes to boot up.

OK thanks. This was from a cold start, switched off at the mains for four hours. Waited until only the white light at the bottom was on, no other green/red light flashing or otherwise.
__________________
#jc4pm
JPAC is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 12:15   #6
SnoopZ
CF Resident Dog
 
SnoopZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 11,572
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
SnoopZ has a pair of shiny stars
Re: SH3 25 minutes to boot up.

It seems longer than normal it probably should take 5-10mins but maybe it was doing a firmware update too, do all your stats look normal?
__________________
PSN: Snoopzster

Last edited by SnoopZ; 17-07-2019 at 12:21.
SnoopZ is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 12:22   #7
nashville
nashville
 
Join Date: Feb 2011
Location: Rutherglen. Glasgow
Services: Virgin Media
Posts: 4,433
nashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronze
nashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronze
Re: SH3 25 minutes to boot up.

What makes a PC Windows 10 switch itself off and on again , sometimes switches of and does not come on again
nashville is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 13:09   #8
JPAC
cf.addict
 
Join Date: Nov 2005
Location: N E Lincs
Posts: 371
JPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to all
Re: SH3 25 minutes to boot up.

Software version is 9.1.1802.610. First item of the network log and the rest are dated 01/01/1970.

VLC and video playback (not audio) problem, maybe related? It's an old computer, could need a full reinstall.
__________________
#jc4pm

Last edited by JPAC; 17-07-2019 at 13:13.
JPAC is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 13:37   #9
SnoopZ
CF Resident Dog
 
SnoopZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 11,572
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
SnoopZ has a pair of shiny stars
Re: SH3 25 minutes to boot up.

Quote:
Originally Posted by JPAC View Post
Software version is 9.1.1802.610. First item of the network log and the rest are dated 01/01/1970.

VLC and video playback (not audio) problem, maybe related? It's an old computer, could need a full reinstall.
It's the downstream and upstream power levels that users on this forum need to see which may indicate a problem.
__________________
PSN: Snoopzster
SnoopZ is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 13:48   #10
JPAC
cf.addict
 
Join Date: Nov 2005
Location: N E Lincs
Posts: 371
JPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to all
Re: SH3 25 minutes to boot up.

OK:

Downstream bonded channels
Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID
1 259000000 1 40 256 qam 16
2 139000000 1.5 40 256 qam 1
3 147000000 2.2 40 256 qam 2
4 155000000 2.4 40 256 qam 3
5 163000000 2.5 40 256 qam 4
6 171000000 2.5 40 256 qam 5
7 179000000 2.5 40 256 qam 6
8 187000000 2.7 40 256 qam 7
9 195000000 2.5 40 256 qam 8
10 203000000 2.2 40 256 qam 9
11 211000000 1.7 40 256 qam 10
12 219000000 0.5 40 256 qam 11
13 227000000 0.5 40 256 qam 12
14 235000000 0.9 40 256 qam 13
15 243000000 1 40 256 qam 14
16 251000000 1 40 256 qam 15
17 267000000 1.2 40 256 qam 17
18 275000000 1.4 40 256 qam 18
19 283000000 1.4 40 256 qam 19
20 291000000 1.4 40 256 qam 20
21 299000000 1.7 40 256 qam 21
22 307000000 1 40 256 qam 22
23 315000000 1 40 256 qam 23
24 323000000 1 40 256 qam 24


Downstream bonded channels
Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors
1 Locked 40.9 4 0
2 Locked 40.9 6 0
3 Locked 40.3 41 0
4 Locked 40.9 32 0
5 Locked 40.3 5 0
6 Locked 40.3 3 0
7 Locked 40.3 6 0
8 Locked 40.3 6 0
9 Locked 40.9 4 0
10 Locked 40.3 3 0
11 Locked 40.9 5 0
12 Locked 40.9 15 0
13 Locked 40.9 7 0
14 Locked 40.3 4 0
15 Locked 40.3 4 0
16 Locked 40.9 5 0
17 Locked 40.9 5 0
18 Locked 40.3 4 0
19 Locked 40.3 6 0
20 Locked 40.9 6 0
21 Locked 40.9 6 0
22 Locked 40.3 6 0
23 Locked 40.9 5 0
24 Locked 40.9 0 0

---------- Post added at 13:48 ---------- Previous post was at 13:44 ----------

Upstream bonded channels
Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID
1 39400893 4.625 5120 16 qam 34
2 25800533 4.425 5120 16 qam 36
3 32600646 4.575 5120 16 qam 35
4 46200259 4.575 5120 16 qam 33


Upstream bonded channels
Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts
1 ATDMA 0 0 0 0
2 ATDMA 0 0 0 0
3 ATDMA 0 0 0 0
4 ATDMA 0 0 0 0

PING bbc.co.uk (151.101.128.81): 64 data bytes
72 bytes from 151.101.128.81: seq=0 ttl=56 time=40.000 ms
72 bytes from 151.101.128.81: seq=1 ttl=56 time=20.000 ms
--- bbc.co.uk ping statistics ---
3 packets transmitted, 2 packets received, 33% packet loss
round-trip min/avg/max = 20.000/30.000/40.000 ms

PING bbc.co.uk (151.101.128.81): 64 data bytes
72 bytes from 151.101.128.81: seq=0 ttl=56 time=20.000 ms
72 bytes from 151.101.128.81: seq=1 ttl=56 time=2770.000 ms
--- bbc.co.uk ping statistics ---
3 packets transmitted, 2 packets received, 33% packet loss
round-trip min/avg/max = 20.000/1395.000/2770.000 ms

PING bbc.co.uk (151.101.0.81): 64 data bytes
72 bytes from 151.101.0.81: seq=0 ttl=56 time=20.000 ms
72 bytes from 151.101.0.81: seq=1 ttl=56 time=2810.000 ms
--- bbc.co.uk ping statistics ---
3 packets transmitted, 2 packets received, 33% packet loss
round-trip min/avg/max = 20.000/1415.000/2810.000 ms
__________________
#jc4pm
JPAC is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 17:02   #11
SnoopZ
CF Resident Dog
 
SnoopZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 11,572
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
SnoopZ has a pair of shiny stars
Re: SH3 25 minutes to boot up.

Your levels look fine hopefully someone who knows more can help worther.
__________________
PSN: Snoopzster
SnoopZ is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 18:01   #12
nashville
nashville
 
Join Date: Feb 2011
Location: Rutherglen. Glasgow
Services: Virgin Media
Posts: 4,433
nashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronze
nashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronzenashville is cast in bronze
Re: SH3 25 minutes to boot up.

Double Dutch to me
nashville is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 18:26   #13
kalleh
cf.addict
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 103
kalleh is an unknown quantity at this point
Re: SH3 25 minutes to boot up.

That high amount of packet loss will cause you issues worth a call to VM to remedy it or replace the hub. , Unless it's a computer side issue that is causing both the packetloss and video issues.
kalleh is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 20:36   #14
JPAC
cf.addict
 
Join Date: Nov 2005
Location: N E Lincs
Posts: 371
JPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to allJPAC is a name known to all
Re: SH3 25 minutes to boot up.

I thought 33% was a lot, that's why I ran it three times. The computer passes Avast and Malwarebytes but it doesn't seem right.
__________________
#jc4pm
JPAC is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 22:50   #15
SnoopZ
CF Resident Dog
 
SnoopZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 11,572
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
SnoopZ has a pair of shiny stars
Re: SH3 25 minutes to boot up.

Quote:
Originally Posted by JPAC View Post
I thought 33% was a lot, that's why I ran it three times. The computer passes Avast and Malwarebytes but it doesn't seem right.
It's unlikely to be the computer causing the packet loss.

You either need to phone up or make a post on the VM forum, it'll take around a week for them to reply but they will do some checks for you and hopefully send an engineer out.
__________________
PSN: Snoopzster
SnoopZ is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:39.


Server: xenon.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.