Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | VM keeps dropping broadband, anyone else getting this?

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Computers & IT > Networking

VM keeps dropping broadband, anyone else getting this?
Reply
 
Thread Tools
Old 12-07-2019, 13:48   #1
Shrapnel
cf.member
 
Join Date: Jul 2019
Location: Surrey
Services: VM 350mb service
Posts: 1
Shrapnel is an unknown quantity at this point
VM keeps dropping broadband, anyone else getting this?

Hi All,

VM HUB3 in modem mode, connected to an Asus RT-88U router. Been working just dandy for months without issue. Then a few weeks ago noticed that the broadband would drop out and I'd get a red LED on the wan port of the Asus. Fix was to go into the Asus and simply turn the WAN off, then back on again. It would then reconnect (no router reboot needed)

Simple right? except this is happening (at first) upto 6 times a day. Of course VM Customer Hate line would spout the usual boilerplate anti-customer guff and deny anything was at fault.

I've had a week without issue, the problem simply vanished, but yesterday it was back, today so far I've had to reset the WAN interface on the Asus twice.

Oh, I'm running the Merlin OS on the Asus (384.12).

So, anyone out there got any ideas on how I would go about fault finding this issue or perhaps there's a known issue with VM in the KT15 (Surrey) area that I'm unaware of.

Regards.
Shrapnel.
Shrapnel is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 12-07-2019, 14:21   #2
SnoopZ
CF Resident Dog
 
SnoopZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 11,572
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
SnoopZ has a pair of shiny stars
Re: VM keeps dropping broadband, anyone else getting this?

Welcome to the forum you're in the right place as there are plenty of people here than can offer advice, the first thing we need though are your modem stats, can you post them here for downstream and upstream? http://192.168.0.1

You may also try removing your router from the equation to see if that stops your issues.
__________________
PSN: Snoopzster
SnoopZ is offline   Reply With Quote
Old 13-07-2019, 17:46   #3
General Maximus
C/O Felix Legion
 
General Maximus's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Lincoln
Services: phone + L TV + 350mbit BB + Sky+HD
Posts: 8,257
General Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze array
General Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze array
Re: VM keeps dropping broadband, anyone else getting this?

The Asus router isn't going to be the problem and you need to be rebooting the shub to force it to reconnect to the network and channels. If there is an issue with noise on the upstream and the shub is unable to maintain its connection it will move to a different bonding group if one is available and give the appearance that the problem is no more.








If a mod picks this thread up it could probably do with moving to the VM Internet section where it will draw more attention because it isn't a lan/networking issue
__________________
Join the Mockingjay, join the fight
General Maximus is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:45.


Server: xenon.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.