Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Virgin Media Changelog

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media TV Service

Virgin Media Changelog
Reply
 
Thread Tools
Old 02-08-2020, 12:50   #1276
nomadking
cf.mega poster
 
Join Date: Apr 2004
Location: Northampton
Services: Virgin Media TV&BB 350Mb, V6 STB
Posts: 6,146
nomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appeal
nomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appeal
Re: Virgin Media Changelog

Sky are effectively forced to broadcast all regional programmes because they use a single UK-wide platform. VM doesn't have that restriction.
nomadking is online now   Reply With Quote
Advertisement
Old 02-08-2020, 17:13   #1277
nodrogd
cf.mega poster
 
nodrogd's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: West Herts
Services: VIP Pack with VIVID 350. Freeview/Freesat HD, Virgin Mobile, Tesco Mobile. Cable customer since 1993
Posts: 1,698
nodrogd has a very nice sixpacknodrogd has a very nice sixpacknodrogd has a very nice sixpacknodrogd has a very nice sixpacknodrogd has a very nice sixpacknodrogd has a very nice sixpacknodrogd has a very nice sixpacknodrogd has a very nice sixpacknodrogd has a very nice sixpacknodrogd has a very nice sixpacknodrogd has a very nice sixpacknodrogd has a very nice sixpacknodrogd has a very nice sixpacknodrogd has a very nice sixpacknodrogd has a very nice sixpacknodrogd has a very nice sixpack
Re: Virgin Media Changelog

Quote:
Originally Posted by nomadking View Post
Sky are effectively forced to broadcast all regional programmes because they use a single UK-wide platform. VM doesn't have that restriction.
Not a question of Sky being “forced” to carry them. ITV is in charge of the slots it leases from SES, so can put up as many regions as they want. In fact ITV only pays Sky/Freesat for a single EPG slot for SD in each region, so unless you tune manually you only see the region (& EPG info) meant for your location in the UK. There were a couple of regions missing from satellite. The STV sub region for Dundee has only ever been available on Freeview & Cable, which I believe still exists. ITV Westcountry was also split into West & East versions in 2013, with only one available on satellite.

The BBC on the other hand is not a private concern, being licence fee funded. So their decision to take EPG slots for every region may be something to do with this. Regions on cable are tied down to cable franchise rules as originally set up by the Cable Authority. These prescribe what must be available in each franchise area.
nodrogd is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2020, 17:32   #1278
Richardr
cf.member
 
Join Date: Jun 2003
Location: St Albans, UK
Services: V6, Full House, Braodband
Posts: 79
Richardr is an unknown quantity at this point
Re: Virgin Media Changelog

Quote:
Originally Posted by nodrogd View Post
The STV sub region for Dundee has only ever been available on Freeview & Cable, which I believe still exists.
I think you will find all the STV HD sub-regions are on Sky, albeit the one you mention is one of three of their HD regions that are not free to air, so aren't on Freesat.
Richardr is online now   Reply With Quote
Old 02-08-2020, 17:34   #1279
cheekyangus
cf.mega poster
 
cheekyangus's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,337
cheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud of
Re: Virgin Media Changelog

The Tayside STV sub-region does indeed still exist.
cheekyangus is online now   Reply With Quote
Old 02-08-2020, 18:39   #1280
Hugh
Hic Sunt Dracones
Cable Forum Team
 
Hugh's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Age: 63
Services: Premiere Collection
Posts: 34,931
Hugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden aura
Hugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden aura
Re: Virgin Media Changelog

Quote:
Originally Posted by heavyside View Post
A constant source of irritation to those of us living in London is that the lunchtime local news is only broadcast in SD. If you are watching the national news in HD then it means changing channels to watch the news from the city. I know it's only a few button presses but as far as I am aware the other UK regions do not have to do this.
Same in Yorkshire.
__________________
If my post is in bold and this colour, it's a Moderator Request.
Hugh is online now   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:46.


Server: curium.zmnt.uk
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.