Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Riddle me this - no upload?

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media Internet Service

Riddle me this - no upload?
Reply
 
Thread Tools
Old 14-05-2020, 00:00   #1
Skie
a giant headend
 
Join Date: Jan 2011
Location: Liverpool
Posts: 1,051
Skie has reached the bronze age
Skie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze age
Riddle me this - no upload?

Posted over on the VM forums to try and get an engineer out to take a hammer to a cabinet, but what do people think of this:

I've been having intermittent connection drops. When this happens and I'm using Skype for business other people see my video drop out and can't hear me, but I can still see and hear them fine until it reconnects. It's almost as if I can only receive packets during the drops.

It's a really odd phenomenon.

Requisite BQM for those who like seeing red:
Skie is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 14-05-2020, 08:27   #2
DocDutch
argh
 
Join Date: Feb 2005
Location: Nottinghamshire
Age: 42
Services: full house package
Posts: 4,310
DocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronze
DocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronze
Re: Riddle me this - no upload?

have you booted your modem already Skie and done a speedtest as no upload is a bit odd.



Also yes with SfB that is correct as the video and audio that you are hosting as such is needing your upload speed, the input is the download speed.
DocDutch is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2020, 11:39   #3
Skie
a giant headend
 
Join Date: Jan 2011
Location: Liverpool
Posts: 1,051
Skie has reached the bronze age
Skie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze age
Re: Riddle me this - no upload?

Speed is fine 380/37 and of course reboots have been done :p

Had another skype call just now and it dropped me out but I was still seeing/hearing everyone clear as a bell until I reconnected. Skype reported server issues but web browsing on other devices acts as if I have no connection (obviously, as it can't even send a request to the web page)
Skie is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2020, 11:44   #4
Carth
cf.mega poster
 
Join Date: Jul 2004
Location: At the Leaving door
Posts: 1,464
Carth has reached the bronze age
Carth has reached the bronze ageCarth has reached the bronze ageCarth has reached the bronze ageCarth has reached the bronze ageCarth has reached the bronze ageCarth has reached the bronze ageCarth has reached the bronze ageCarth has reached the bronze age
Re: Riddle me this - no upload?

Don't use Skype so just guessing here . .

if the incoming still works, but the outgoing drops out, maybe there's a setting somewhere that is the culprit?

May not be Skype settings, could be firewall or AV . . even a connection limit?
__________________
'The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it' ~ T. Pratchett
Carth is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2020, 13:31   #5
Skie
a giant headend
 
Join Date: Jan 2011
Location: Liverpool
Posts: 1,051
Skie has reached the bronze age
Skie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze age
Re: Riddle me this - no upload?

It's not a Skype (for business) problem (the BQM in the first post shows that), it's just how it is handling the issue that is...confusing. Or at least helping me narrow the problem down.

I'm assuming that Skype broadcasts audio/video with unicast or multicast, which is the only thing that makes sense here. Upstream power levels jump during a disconnect, so traditional stuff just wont work because tcp is expecting 2 way communication, but Skype just merrily sends data to me until told to stop or it fails a few timeouts.

It's fun! Even more fun is going to be getting VM to fix it, as it's so intermittent.
Skie is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2020, 16:26   #6
DocDutch
argh
 
Join Date: Feb 2005
Location: Nottinghamshire
Age: 42
Services: full house package
Posts: 4,310
DocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronze
DocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronzeDocDutch is cast in bronze
Re: Riddle me this - no upload?

have you had this for a while now or something bit more recent?
DocDutch is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2020, 20:26   #7
Taf
cf.mega poster
 
Taf's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Kairdiff-by-the-sea
Age: 64
Services: TVXL BBXL Superhub 2ac (wired) 1Tb Tivo
Posts: 8,521
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Re: Riddle me this - no upload?

I had similar to this for a long period. It was found to be an upstream feed suffering from noise. It took Networks a while to find where it was coming from. In the meantime I had all the usual waffle from the Helpdesk.
Taf is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2020, 21:54   #8
Skie
a giant headend
 
Join Date: Jan 2011
Location: Liverpool
Posts: 1,051
Skie has reached the bronze age
Skie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze age
Re: Riddle me this - no upload?

Been going on for a fair while now, but deffo getting worse over time.

Thanks Taf, does sound feasible.
Skie is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2020, 10:59   #9
Taf
cf.mega poster
 
Taf's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Kairdiff-by-the-sea
Age: 64
Services: TVXL BBXL Superhub 2ac (wired) 1Tb Tivo
Posts: 8,521
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Re: Riddle me this - no upload?

The upstream problem was indicated by the SHUB network log. The same set of errors kept repeating.
Taf is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2020, 19:40   #10
Skie
a giant headend
 
Join Date: Jan 2011
Location: Liverpool
Posts: 1,051
Skie has reached the bronze age
Skie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze age
Re: Riddle me this - no upload?

Had an engineer out on Sat, found earth leakage on the cable somewhere and replaced the cable outside and a batch of Telewest era splitters for good measure. Has been stable since, though had a T3 in the early hours and correctable RS errors are still there in the low hundreds.

God knows I've been involved in enough networking incidents where you end up finding a string of small problems and not one obvious smoking gun, so I'm not calling it fixed just yet.
Skie is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 19:49.


Server: curium.zmnt.uk
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.