Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Business Service with 13 Public IP Addresses

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media Internet Service

Business Service with 13 Public IP Addresses
Reply
 
Thread Tools
Old 04-09-2019, 20:22   #31
fizzyade
cf.member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 14
fizzyade is on a distinguished roadfizzyade is on a distinguished road
Re: Business Service with 13 Public IP Addresses

And now doing and iperf3 test it’s giving me the full upload speed.

I noticed that the upload speed was behaving on my samknows box so ran the iperf3 test and it’s showing as working.

And At peak.

Today every time I tested I was getting 1 or 2 Mbit mostly throughout the day.

Going to ring virgin business support in the morning and see if there’s an issue in my area or something.
fizzyade is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 12-09-2019, 21:16   #32
fizzyade
cf.member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 14
fizzyade is on a distinguished roadfizzyade is on a distinguished road
Re: Business Service with 13 Public IP Addresses

Still struggling, does anybody else have a samknows box? This is my upload and download, spot when I switched to Static IP.

fizzyade is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2019, 13:47   #33
fizzyade
cf.member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 14
fizzyade is on a distinguished roadfizzyade is on a distinguished road
Re: Business Service with 13 Public IP Addresses

Still having issues with this.

I mentioned before that I couldn’t stream video (Emby) remotely awesome single connection performance is so bad.

Last night I changed my dns record on Cloudflare to be proxies via their servers, immediately I was able to direct stream video without any buffering, when the IP was direct I had to set quality to 1Mbps, any higher and the video would freeze every 2 seconds constantly.

I have no idea how this has made a difference, I’m baffled.

Speed tests from inside my network are abysmal, my SamKnows box shows the Download and Upload performance has dived.

When I’m downloading stuff in multi connection mode, there’s no issue, it maxes out the connection 24/7, it’s just single connection performance where I have an issue.

---------- Post added at 13:02 ---------- Previous post was at 11:30 ----------

Ok I think I understand what’s going on here.

Now I’m guessing that there is some sort of peering arrangement between VM and Cloudflare? Obviously the Cloudflare route stops at the Cloudflare IP, I’m going to have a look on Cloudflare’s site and see if they have a trace route from their proxy to my WAN IP. The route to the IP shows it going via Manchester for the GRE tunnel as i’d expect.

Just for completeness sake here’s the traceroutes, not that they mean much as the Cloudflare one is obviously not complete.

Route directly to my static IP:



Route to the Cloudflare proxy.



---------- Post added at 13:47 ---------- Previous post was at 13:02 ----------

And here’s the route from my VM IP to the Cloudflare Proxy.

The route externally to my IP when going via Cloudflare proxy bypasses Manchester, so there still appears to be performance issues with the static IP addresses. ��

Fortunately the only thing that was annoying me was that I couldn’t play media from outside the house, but that’s now been fixed by using the Cloudflare proxy. This performance hit for single connections sucks though.


Last edited by fizzyade; 22-09-2019 at 13:10.
fizzyade is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2019, 13:54   #34
Hugh
Hic Sunt Dracones
Cable Forum Team
 
Hugh's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Age: 62
Services: Premiere Collection
Posts: 33,430
Hugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden aura
Hugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden auraHugh has a golden aura
Re: Business Service with 13 Public IP Addresses

Could you post smaller pictures, please?
__________________
If my post is in bold and this colour, it's a Moderator Request.
Hugh is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2019, 16:45   #35
fizzyade
cf.member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 14
fizzyade is on a distinguished roadfizzyade is on a distinguished road
Re: Business Service with 13 Public IP Addresses

Quote:
Originally Posted by Hugh View Post
Could you post smaller pictures, please?
Apologies, I'm posting on a phone and they didn't look very big.

I've resized them in place, but there's some caching going on as they haven't changed for me yet.
fizzyade is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2019, 19:55   #36
fizzyade
cf.member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 14
fizzyade is on a distinguished roadfizzyade is on a distinguished road
Re: Business Service with 13 Public IP Addresses

OK, so this morning I checked the path MTU and realised there was the GRE overhead, so I changed the MTU on my gateway to 1462. I'd noticed in my thinkbroadband that there were more dropped packets than I had seen in a long time.

Immediately my speed test upload went back up to 35Mbit, I've just checked my thinkbroadband graph and where there was a sea of red, since the change its all gone.

Not only that, but my samknows box has jumped back up to full speed.

Fingers crossed.
fizzyade is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:27.


Server: xenon.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.