Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Zoom Channels on Virgin Media

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media TV Service

Zoom Channels on Virgin Media
Reply
 
Thread Tools
Old 31-07-2020, 19:30   #1
Media Boy
GOT NEWS? PM us
 
Media Boy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Media Boy HQ
Posts: 12,964
Media Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny stars
Media Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny stars
Zoom Channels on Virgin Media

When old shows from 1980s and 1990s are on the following I miss half the screen.

As far as I know it only happen on the following channels.

ITV3
ITV4
Yesterday
Yesterday +1
Drama
Drama +1

I can't see the on screen dog and with the info to tell you what coming on next all I see is "Up next".

Do Virgin Media know about it?
What will Virgin Media fix it?
__________________
Blog - Updated Aug. 07th.
What may launch - Jul. 31st.
MPEG4 News - Jul. 08th
Media Boy is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 31-07-2020, 19:58   #2
ScottishSteve
cf.addict
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 127
ScottishSteve is just really niceScottishSteve is just really niceScottishSteve is just really niceScottishSteve is just really niceScottishSteve is just really niceScottishSteve is just really nice
Re: Zoom Channels on Virgin Media

I’m sure you can fix this in aspect settings on the V6 box menus
ScottishSteve is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 20:00   #3
Media Boy
GOT NEWS? PM us
 
Media Boy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Media Boy HQ
Posts: 12,964
Media Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny stars
Media Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny stars
Re: Zoom Channels on Virgin Media

Quote:
Originally Posted by ScottishSteve View Post
Iím sure you can fix this in aspect settings on the V6 box menus
I have an TiVo box.
__________________
Blog - Updated Aug. 07th.
What may launch - Jul. 31st.
MPEG4 News - Jul. 08th
Media Boy is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 20:04   #4
nomadking
cf.mega poster
 
Join Date: Apr 2004
Location: Northampton
Services: Virgin Media TV&BB 350Mb, V6 STB
Posts: 6,146
nomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appeal
nomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appeal
Re: Zoom Channels on Virgin Media

Even the older boxes had an aspect setting.
nomadking is online now   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 20:07   #5
OLD BOY
Just shield those at risk
 
Join Date: Mar 2008
Location: Wokingham
Services: 2 V6 boxes; Maxit TV; Now TV, Amazon, Netflix, Starzplay, Apple TV; VM broadband and landline
Posts: 10,945
OLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze array
OLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze array
Re: Zoom Channels on Virgin Media

Quote:
Originally Posted by Media Boy View Post
I have an TiVo box.
When did you get that? News to me! You must have noticed an improvement!
OLD BOY is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 20:11   #6
Media Boy
GOT NEWS? PM us
 
Media Boy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Media Boy HQ
Posts: 12,964
Media Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny stars
Media Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny stars
Re: Zoom Channels on Virgin Media

Quote:
Originally Posted by OLD BOY View Post
When did you get that?
1845
__________________
Blog - Updated Aug. 07th.
What may launch - Jul. 31st.
MPEG4 News - Jul. 08th
Media Boy is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 21:06   #7
spiderplant
cf.mega poster
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 7,923
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
Re: Zoom Channels on Virgin Media

Set the Video Output->Aspect Correction Mode setting on the TiVo to 'Panel'. You may also have to adjust the video format setting on your TV to "Widescreen" or "16:9". (I assume you have a widescreen TV?)
spiderplant is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 21:10   #8
Media Boy
GOT NEWS? PM us
 
Media Boy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Media Boy HQ
Posts: 12,964
Media Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny stars
Media Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny stars
Re: Zoom Channels on Virgin Media

Quote:
Originally Posted by spiderplant View Post
Set the Video Output->Aspect Correction Mode setting on the TiVo to 'Panel'. You may also have to adjust the video format setting on your TV to "Widescreen" or "16:9". (I assume you have a widescreen TV?)
Done that months ago - still no luck.
__________________
Blog - Updated Aug. 07th.
What may launch - Jul. 31st.
MPEG4 News - Jul. 08th
Media Boy is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 21:22   #9
nomadking
cf.mega poster
 
Join Date: Apr 2004
Location: Northampton
Services: Virgin Media TV&BB 350Mb, V6 STB
Posts: 6,146
nomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appeal
nomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appealnomadking has a bronzed appeal
Re: Zoom Channels on Virgin Media

Just looked at my TV settings. It has Normal, full, Zoom, and Wide Zoom. It I select Zoom or Wide Zoom, I get the same symptoms even in the "My Shows" menu.
nomadking is online now   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 22:38   #10
spiderplant
cf.mega poster
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 7,923
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
Re: Zoom Channels on Virgin Media

Quote:
Originally Posted by Media Boy View Post
Done that months ago - still no luck.
Do you get black bars down the side of the picture like this?

If not, your TV is removing them. You need to change the TV settings to stop it doing it. You might also be able to prevent the TV from doing it by setting the TiVo's Letterbox Colour setting to grey.

Post the TV model number if you can't work out how to do it.
spiderplant is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 23:01   #11
ncfc1902
cf.addict
 
ncfc1902's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Norwich
Posts: 316
ncfc1902 has a reputation beyond reputencfc1902 has a reputation beyond reputencfc1902 has a reputation beyond reputencfc1902 has a reputation beyond reputencfc1902 has a reputation beyond reputencfc1902 has a reputation beyond reputencfc1902 has a reputation beyond reputencfc1902 has a reputation beyond reputencfc1902 has a reputation beyond reputencfc1902 has a reputation beyond reputencfc1902 has a reputation beyond reputencfc1902 has a reputation beyond reputencfc1902 has a reputation beyond repute
Re: Zoom Channels on Virgin Media

ITV crop shows made in 4:3 to fit 16:9. Just look how bad the Minder episodes showing in On Demand look.
ncfc1902 is online now   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 23:06   #12
OLD BOY
Just shield those at risk
 
Join Date: Mar 2008
Location: Wokingham
Services: 2 V6 boxes; Maxit TV; Now TV, Amazon, Netflix, Starzplay, Apple TV; VM broadband and landline
Posts: 10,945
OLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze array
OLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze array
Re: Zoom Channels on Virgin Media

Quote:
Originally Posted by Media Boy View Post
1845
Interesting. What code is that?
OLD BOY is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 23:09   #13
gba93
ofc.founder_member
 
gba93's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Camberley
Services: VIP 60
Posts: 852
gba93 has reached the bronze age
gba93 has reached the bronze agegba93 has reached the bronze agegba93 has reached the bronze agegba93 has reached the bronze agegba93 has reached the bronze agegba93 has reached the bronze agegba93 has reached the bronze age
Re: Zoom Channels on Virgin Media

Quote:
Originally Posted by OLD BOY View Post
Interesting. What code is that?
Quarter to seven?
__________________
------------------------------------------------
Asus Sabertooth 990FX, AMD Phenom II X4 965BE, Corsair Vengeance 16mb, 2 x Asus HD 6770
gba93 is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2020, 23:10   #14
cheekyangus
cf.mega poster
 
cheekyangus's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,337
cheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud of
Re: Zoom Channels on Virgin Media

Quote:
Originally Posted by ncfc1902 View Post
ITV crop shows made in 4:3 to fit 16:9. Just look how bad the Minder episodes showing in On Demand look.
Media Boy said he wasn't seeing the channel logo and other digital on-screen graphics, so it must be the TV not the broadcaster in this case.
cheekyangus is online now   Reply With Quote
Old 01-08-2020, 08:57   #15
spiderplant
cf.mega poster
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 7,923
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
Re: Zoom Channels on Virgin Media

Quote:
Originally Posted by ncfc1902 View Post
ITV crop shows made in 4:3 to fit 16:9. Just look how bad the Minder episodes showing in On Demand look.
Programmes in that era were made with wide safe areas because of overscan, so zooming them to fill a 16:9 frame isn't such a bad idea. Probably gets fewer complaints than having sidebars.
spiderplant is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 13:09.


Server: curium.zmnt.uk
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.