Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Channels switched to MPEG4

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media TV Service

Channels switched to MPEG4
Reply
 
Thread Tools
Old 01-08-2019, 23:41   #136
Media Boy
GOT NEWS? PM us
 
Media Boy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Media Boy HQ
Posts: 12,964
Media Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny stars
Media Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny stars
Re: Channels switched to MPEG4

Quote:
Originally Posted by cje85 View Post
BBC One SD was showing golf at the same time (possibly part of a 1 O'Clock news report based on the time).

http://digitalbitrate.com/dtv.php?mu...ve=209&lang=en
We can confirm that the "Unknown HD Channel"* (*Media Boy HQ working name) was broadcast Fake or Fortune at 9.45pm tonight and that was on BBC One.
__________________
Blog - Updated Aug. 07th.
What may launch - Jul. 31st.
MPEG4 News - Jul. 08th
Media Boy is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 05-08-2019, 14:50   #137
Media Boy
GOT NEWS? PM us
 
Media Boy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Media Boy HQ
Posts: 12,964
Media Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny stars
Media Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny stars
Re: Channels switched to MPEG4

Quote:
Originally Posted by cheekyangus View Post
Aside from the removal of Sky Cinema SD channel, which I put on the Changelog thread as this one isn't appropriate, there was another change I noticed, on Tsid101 (CO56 on DigitalBitRate website).

The BBC1 SD regional channel (the North West version is what is covered by DBR, so it may not affect other BBC1 SD regional versions on equivalent multiplex elsewhere) has switched to MPEG4.

Also, on the same multiplex, there is a New Sans Nom with HD resolution. It appears to be the same channel. So apparently BBC1 North West is going HD.

Given BBC1 has about 17 (vague recollection, it may be a slightly different number) versions and only 4(?) have a HD version because the BBC can't afford to convert them all at once, this won't be happening for them all on VM any time soon.
I see an new copy of that channel has appeared on DBR today.

The BBC North West one (That one appeared on Thursday) may launch in HD as soon as Thursday*.

*Base on past channel launches Virgin can launch an channel an week after testing appearing. No EPG is broadcasting (at time of posting) on the BBC One North West so called HD Channel so it may not even launch.
__________________
Blog - Updated Aug. 07th.
What may launch - Jul. 31st.
MPEG4 News - Jul. 08th

Last edited by Media Boy; 05-08-2019 at 15:00.
Media Boy is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2019, 16:38   #138
cheekyangus
cf.mega poster
 
cheekyangus's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,335
cheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud of
Re: Channels switched to MPEG4

I saw. I posted on Coming Soon this morning. I'm currently of the opinion it's just network housekeeping by VM based on Forumbox comments, they have consolidations of regional services that can potentially be all be put on one multiplex if I understand what was being said correctly.
cheekyangus is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2019, 16:37   #139
Media Boy
GOT NEWS? PM us
 
Media Boy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Media Boy HQ
Posts: 12,964
Media Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny stars
Media Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny stars
Re: Channels switched to MPEG4

Maybe nothing but we have found that "SptsETVmain" testing on CO32 is also testing with EPG saying: "18h00>00h00 Red Button interactive"

http://digitalbitrate.com/dtv.php?br...&sec=0&lang=en
__________________
Blog - Updated Aug. 07th.
What may launch - Jul. 31st.
MPEG4 News - Jul. 08th
Media Boy is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2019, 19:05   #140
OLD BOY
Just shield those at risk
 
Join Date: Mar 2008
Location: Wokingham
Services: 2 V6 boxes; Maxit TV; Now TV, Amazon, Netflix, Starzplay, Apple TV; VM broadband and landline
Posts: 10,922
OLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze array
OLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze array
Re: Channels switched to MPEG4

Quote:
Originally Posted by Media Boy View Post
Maybe nothing but we have found that "SptsETVmain" testing on CO32 is also testing with EPG saying: "18h00>00h00 Red Button interactive"

http://digitalbitrate.com/dtv.php?br...&sec=0&lang=en
Well, that's just gobbledegook. What does that actually mean?

I get the 'red button' bit.
OLD BOY is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2019, 19:22   #141
cheekyangus
cf.mega poster
 
cheekyangus's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,335
cheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud of
Re: Channels switched to MPEG4

Quote:
Originally Posted by OLD BOY View Post
Well, that's just gobbledegook. What does that actually mean?

I get the 'red button' bit.
Follow the link to Forumbox that was on Media Boy's last post on the Coming Soon thread. It has a little bit more. But it's nothing conclusive. Yet.

Short version (as I understand it): It's either something new, or something existing and some housekeeping to simplify the network at VM's end.
cheekyangus is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2019, 23:16   #142
Mad Max
cf.mega poster
 
Mad Max's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 2,772
Mad Max has reached the bronze age
Mad Max has reached the bronze ageMad Max has reached the bronze ageMad Max has reached the bronze ageMad Max has reached the bronze ageMad Max has reached the bronze ageMad Max has reached the bronze ageMad Max has reached the bronze ageMad Max has reached the bronze ageMad Max has reached the bronze ageMad Max has reached the bronze ageMad Max has reached the bronze ageMad Max has reached the bronze ageMad Max has reached the bronze ageMad Max has reached the bronze ageMad Max has reached the bronze ageMad Max has reached the bronze ageMad Max has reached the bronze ageMad Max has reached the bronze ageMad Max has reached the bronze ageMad Max has reached the bronze age
Re: Channels switched to MPEG4

Quote:
Originally Posted by OLD BOY View Post
Well, that's just gobbledegook. What does that actually mean?

I get the 'red button' bit.

I agree, do you think the ordinary guy in the street gives a monkeys about channels switching etc.....
Mad Max is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2019, 06:14   #143
Media Boy
GOT NEWS? PM us
 
Media Boy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Media Boy HQ
Posts: 12,964
Media Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny stars
Media Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny stars
Re: Channels switched to MPEG4

Digital Bit Rate is reporting that Virgin Media UK has add an new channel called BT Sport 1 HD on CO65 but channel is NOT broadcasting in HD or MPEG4.

But the old BT Sport 1 HD on Channel 527 is still broadcasting on HD Stream CO77.

Also an other new Channel has added to CO75 called E! HD we feel it will launch beside Prime Video on Channel 229.

http://digitalbitrate.com/dtv.php?li...ve=209&lang=en
__________________
Blog - Updated Aug. 07th.
What may launch - Jul. 31st.
MPEG4 News - Jul. 08th

Last edited by Media Boy; 08-08-2019 at 06:22. Reason: Forgot to add link
Media Boy is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2019, 07:52   #144
OLD BOY
Just shield those at risk
 
Join Date: Mar 2008
Location: Wokingham
Services: 2 V6 boxes; Maxit TV; Now TV, Amazon, Netflix, Starzplay, Apple TV; VM broadband and landline
Posts: 10,922
OLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze array
OLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze arrayOLD BOY has a bronze array
Re: Channels switched to MPEG4

Quote:
Originally Posted by Media Boy View Post
Digital Bit Rate is reporting that Virgin Media UK has add an new channel called BT Sport 1 HD on CO65 but channel is NOT broadcasting in HD or MPEG4.

But the old BT Sport 1 HD on Channel 527 is still broadcasting on HD Stream CO77.

Also an other new Channel has added to CO75 called E! HD we feel it will launch beside Prime Video on Channel 229.

http://digitalbitrate.com/dtv.php?li...ve=209&lang=en
Except that there is no new BT Sport 1 HD. So which stream BT Sport 1 HD is broadcasting from is completely irrelevant to viewers.

Except....'it is not broadcasting in HD....'

I think we can safely ignore this.

The addition of E! HD is good, though, but not a channel I ever watch personally.
OLD BOY is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2019, 09:40   #145
cheekyangus
cf.mega poster
 
cheekyangus's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,335
cheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud of
Re: Channels switched to MPEG4

Quote:
Originally Posted by OLD BOY View Post
Except that there is no new BT Sport 1 HD. So which stream BT Sport 1 HD is broadcasting from is completely irrelevant to viewers.

Except....'it is not broadcasting in HD....'

I think we can safely ignore this.

The addition of E! HD is good, though, but not a channel I ever watch personally.
It'll probably just be testing. They seem to use any old channel to test streams and load, not necessarily from the broadcaster of the ultimate channel they are going to be launching. And if there is nothing launching imminently it could be network stress/load testing.

---------- Post added at 09:40 ---------- Previous post was at 09:17 ----------

For instance, on Tsid35/CO35 one of the Sans Noms is now called Dummy. And it's carrying Sony Max HD, another channel that is broadcast already on VM.

And the other odd thing about that BT Sport HD 1 is that it's on the multiplex with the recently switched off Sky Cinema SD channels. And the bitrate is MUCH MUCH higher than a normal SD channel, even one in MPEG2.

And for another thing the current screengrab seems to be of two policemen with their faces blurred out. Not something you'd see on a sports channel. In fact I can just about make out a Pick logo in the top left amongst the blur.
cheekyangus is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2019, 09:45   #146
Media Boy
GOT NEWS? PM us
 
Media Boy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Media Boy HQ
Posts: 12,964
Media Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny stars
Media Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny starsMedia Boy has a pair of shiny stars
Re: Channels switched to MPEG4

Quote:
Originally Posted by cheekyangus View Post
It'll probably just be testing. They seem to use any old channel to test streams and load, not necessarily from the broadcaster of the ultimate channel they are going to be launching. And if there is nothing launching imminently it could be network stress/load testing.

---------- Post added at 09:40 ---------- Previous post was at 09:17 ----------

For instance, on Tsid35/CO35 one of the Sans Noms is now called Dummy. And it's carrying Sony Max HD, another channel that is broadcast already on VM.

And the other odd thing about that BT Sport HD 1 is that it's on the multiplex with the recently switched off Sky Cinema SD channels. And the bitrate is MUCH MUCH higher than a normal SD channel, even one in MPEG2.

And for another thing the current screengrab seems to be of two policemen with their faces blurred out. Not something you'd see on a sports channel. In fact I can just about make out a Pick logo in the top left amongst the blur.
Since posting DBR reports early on we have found that Forum Box is reporting the same.

We go to DBR right away when we log on. when other pages.
__________________
Blog - Updated Aug. 07th.
What may launch - Jul. 31st.
MPEG4 News - Jul. 08th
Media Boy is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2019, 10:03   #147
SonicMaster
cf.addict
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 441
SonicMaster is a glorious beacon of lightSonicMaster is a glorious beacon of lightSonicMaster is a glorious beacon of lightSonicMaster is a glorious beacon of lightSonicMaster is a glorious beacon of lightSonicMaster is a glorious beacon of lightSonicMaster is a glorious beacon of light
Re: Channels switched to MPEG4

Now that E! HD has started testing, following the latest agreement between Sky and VM, maybe they will add the 'missing' +1 services like Sky One +1, Sky Arts +1, Pick +1 and E! +1. They already have Sky Witness +1, Real Lives +1 and Challenge +1.
SonicMaster is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2019, 11:36   #148
ozsat
cf.mega poster
 
ozsat's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Area 31 (Oxford)
Services: 575/38.5Mpbs, V6 (UHD/HDR/MRS), Freesat HD, Freeview HD, SkyQ UHD/HDR, BTtv UHD (+HDR), DAB+
Posts: 1,155
ozsat has a brilliant futureozsat has a brilliant futureozsat has a brilliant futureozsat has a brilliant futureozsat has a brilliant futureozsat has a brilliant futureozsat has a brilliant futureozsat has a brilliant futureozsat has a brilliant futureozsat has a brilliant futureozsat has a brilliant futureozsat has a brilliant future
Re: Channels switched to MPEG4

As things are moving over to HD - there would be little point in adding SD channels.

Quote:
Originally Posted by SonicMaster View Post
Now that E! HD has started testing, following the latest agreement between Sky and VM, maybe they will add the 'missing' +1 services like Sky One +1, Sky Arts +1, Pick +1 and E! +1. They already have Sky Witness +1, Real Lives +1 and Challenge +1.
ozsat is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2019, 12:04   #149
SonicMaster
cf.addict
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 441
SonicMaster is a glorious beacon of lightSonicMaster is a glorious beacon of lightSonicMaster is a glorious beacon of lightSonicMaster is a glorious beacon of lightSonicMaster is a glorious beacon of lightSonicMaster is a glorious beacon of lightSonicMaster is a glorious beacon of light
Re: Channels switched to MPEG4

Quote:
Originally Posted by ozsat View Post
As things are moving over to HD - there would be little point in adding SD channels.
Virgin Media don't seem to agree. It's only recently that they've added True Entertainment +1.
SonicMaster is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2019, 13:14   #150
cheekyangus
cf.mega poster
 
cheekyangus's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,335
cheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud of
Re: Channels switched to MPEG4

Quote:
Originally Posted by SonicMaster View Post
Virgin Media don't seem to agree. It's only recently that they've added True Entertainment +1.
I was under impression that had been there a while, and at the latest arriving during the UKTV dispute. The oldest Channel Guide pdf I have is April this year so I can't be certain though.

---------- Post added at 13:14 ---------- Previous post was at 13:10 ----------

The True Entertainment Wikipedia page says +1 launched on VM on 21st July 2018 , same channel number.
cheekyangus is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:20.


Server: curium.zmnt.uk
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.