Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Please document any V6 issues here.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media TV Service

Just like the old Series 1 TiVo setup but so quick
Reply
 
Thread Tools
Old 16-01-2018, 11:30   #1
Major dude
cf.member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 4
Major dude is an unknown quantity at this point
Just like the old Series 1 TiVo setup but so quick

Just upgraded to a V6 having negotiated a reduction from £67 to £30.25 @ month for my package. Had to give notice of cancellation to trigger the offer though.
The V6 setup screens are still reminiscent of my old Series one TiVos, without the original TiVo animated sequence. So much quicker though and the V6 just flies through each of the stages. Boots up much quicker too than the old Virginmedia TiVo box and my Humax foxsat.
Now have to decide whether multiroom is worth having or not for the extra £7.50@month(?) as we hardly ever use a second TV in the bedroom.
Well worth upgrading to V6 even though I do not have 4K yet.
Major dude is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 16-01-2018, 12:39   #2
OLD BOY
Experience is everything
 
Join Date: Mar 2008
Location: Wokingham
Services: 2 V6 boxes; Full House with Sky Cinema; Now TV, Amazon and Netflix; VM broadband and landline
Posts: 5,602
OLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appeal
OLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appeal
Re: Just like the old Series 1 TiVo setup but so quick

Quote:
Originally Posted by Major dude View Post
Just upgraded to a V6 having negotiated a reduction from £67 to £30.25 @ month for my package. Had to give notice of cancellation to trigger the offer though.
The V6 setup screens are still reminiscent of my old Series one TiVos, without the original TiVo animated sequence. So much quicker though and the V6 just flies through each of the stages. Boots up much quicker too than the old Virginmedia TiVo box and my Humax foxsat.
Now have to decide whether multiroom is worth having or not for the extra £7.50@month(?) as we hardly ever use a second TV in the bedroom.
Well worth upgrading to V6 even though I do not have 4K yet.
Glad to see you are enjoying your V6, MD! I am so glad that I changed my Tivo for a V6 a year ago - well worth it.

Although you may wish to use an upstairs box only occasionally, don't forget that this can give you another 1TBs worth of recordings, which you can watch on either box. That's what I do, and I am extremely pleased with this set up.
OLD BOY is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2018, 14:05   #3
Major dude
cf.member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 4
Major dude is an unknown quantity at this point
Re: Just like the old Series 1 TiVo setup but so quick

Good point about the extra storage. How easy was it to set up? Did you use powerline or can you use a wireless link such as an Apple airport express?
Major dude is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2018, 14:07   #4
devilincarnate
Still REIGNING
 
devilincarnate's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Hell
Age: 42
Posts: 5,919
devilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny star
devilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny star
Re: Just like the old Series 1 TiVo setup but so quick

Just use wifi to connect the boxes works well for me as I have one connected with a ethernet cable
__________________
So scatter all my ashes when I'm dead
And shatter every legend in my head
If only the committed will survive...
Is anybody here still left alive!?
devilincarnate is online now   Reply With Quote
Old 16-01-2018, 14:18   #5
Major dude
cf.member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 4
Major dude is an unknown quantity at this point
Re: Just like the old Series 1 TiVo setup but so quick

So what is your old VM TiVo connected to so it can connect wirelessly?
Major dude is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2018, 14:28   #6
devilincarnate
Still REIGNING
 
devilincarnate's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Hell
Age: 42
Posts: 5,919
devilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny star
devilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny stardevilincarnate has a nice shiny star
Re: Just like the old Series 1 TiVo setup but so quick

Just got one V6 connected to the router and the other V6 connected wireless
__________________
So scatter all my ashes when I'm dead
And shatter every legend in my head
If only the committed will survive...
Is anybody here still left alive!?
devilincarnate is online now   Reply With Quote
Old 16-01-2018, 14:38   #7
Major dude
cf.member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 4
Major dude is an unknown quantity at this point
Re: Just like the old Series 1 TiVo setup but so quick

I understand now. I would want to retain my VM TiVo and that would need a bridge to connect to the wireless network.
Major dude is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2018, 14:55   #8
RobboEdin
cf.mega poster
 
RobboEdin's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,607
RobboEdin has reached the bronze age
RobboEdin has reached the bronze ageRobboEdin has reached the bronze ageRobboEdin has reached the bronze ageRobboEdin has reached the bronze ageRobboEdin has reached the bronze ageRobboEdin has reached the bronze age
Re: Just like the old Series 1 TiVo setup but so quick

Quote:
Originally Posted by Major dude View Post
I understand now. I would want to retain my VM TiVo and that would need a bridge to connect to the wireless network.
Use powerline adapters to Ethernet connect to TiVo.
RobboEdin is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2018, 15:15   #9
The Yank
cf.addict
 
The Yank's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Fleet, Hampshire
Services: VIP(300BB) 2xV6 Boxes
Posts: 321
The Yank is just really niceThe Yank is just really niceThe Yank is just really niceThe Yank is just really niceThe Yank is just really niceThe Yank is just really nice
Re: Just like the old Series 1 TiVo setup but so quick

Quote:
Originally Posted by devilincarnate View Post
Just use wifi to connect the boxes works well for me as I have one connected with a ethernet cable
Both of mine are WiFi only (no ethernet connection) they both work great with no intervention to increase signal at all.
The Yank is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2018, 22:45   #10
Stuart
-
Cable Forum Team
 
Stuart's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Sarf east Luhndun.
Services: Virgin for TV and Internet, BT for phone
Posts: 26,468
Stuart has a lot of silver blingStuart has a lot of silver blingStuart has a lot of silver blingStuart has a lot of silver bling
Stuart has a lot of silver blingStuart has a lot of silver blingStuart has a lot of silver blingStuart has a lot of silver blingStuart has a lot of silver blingStuart has a lot of silver blingStuart has a lot of silver blingStuart has a lot of silver blingStuart has a lot of silver blingStuart has a lot of silver blingStuart has a lot of silver blingStuart has a lot of silver blingStuart has a lot of silver blingStuart has a lot of silver blingStuart has a lot of silver blingStuart has a lot of silver bling
Re: Just like the old Series 1 TiVo setup but so quick

Quote:
Originally Posted by OLD BOY View Post
Glad to see you are enjoying your V6, MD! I am so glad that I changed my Tivo for a V6 a year ago - well worth it.

Although you may wish to use an upstairs box only occasionally, don't forget that this can give you another 1TBs worth of recordings, which you can watch on either box. That's what I do, and I am extremely pleased with this set up.
I was thinking of adding a V6 to my old Tivo setup.

I was running out of space and fancied the idea of using the old Tivo as extra storage. I was planning to use the old box to stream stuff to the V6.

Didn't happen like that though. One day, all of a sudden, the old box rebooted and hang completing the startup. Phoned Customer Services. They said to wait an hour as the boxes can take a while to start. I waited an hour, and it was still hung. The next day, it was still hung, so I phoned VM. They sent an engineer round on Saturday, and installed both a new V6 and a Superhub 3. Sadly, he buggered up my network while installing it, but when he left, it only took me a couple of minutes to put it right. Love the V6. I can't really comment on the Shub, as I'm using it in Modem Mode and the old Shub 1 was fairly reliable in that mode.
Stuart is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2018, 13:47   #11
OLD BOY
Experience is everything
 
Join Date: Mar 2008
Location: Wokingham
Services: 2 V6 boxes; Full House with Sky Cinema; Now TV, Amazon and Netflix; VM broadband and landline
Posts: 5,602
OLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appeal
OLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appealOLD BOY has a bronzed appeal
Re: Just like the old Series 1 TiVo setup but so quick

Quote:
Originally Posted by Stuart View Post
I was thinking of adding a V6 to my old Tivo setup.

I was running out of space and fancied the idea of using the old Tivo as extra storage. I was planning to use the old box to stream stuff to the V6.

Didn't happen like that though. One day, all of a sudden, the old box rebooted and hang completing the startup. Phoned Customer Services. They said to wait an hour as the boxes can take a while to start. I waited an hour, and it was still hung. The next day, it was still hung, so I phoned VM. They sent an engineer round on Saturday, and installed both a new V6 and a Superhub 3. Sadly, he buggered up my network while installing it, but when he left, it only took me a couple of minutes to put it right. Love the V6. I can't really comment on the Shub, as I'm using it in Modem Mode and the old Shub 1 was fairly reliable in that mode.
Glad it all worked out, Stuart. My Shub 3 is working with no hitches (touch wood!).
OLD BOY is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2018, 13:51   #12
denphone
Still alive and happy
 
denphone's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: In the land of beyond and beyond.
Services: XL BB, 2 V6 boxes , XL TV.
Posts: 45,288
denphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver bling
denphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver blingdenphone has a lot of silver bling
Re: Just like the old Series 1 TiVo setup but so quick

Quote:
Originally Posted by OLD BOY View Post
Glad to see you are enjoying your V6, MD! I am so glad that I changed my Tivo for a V6 a year ago - well worth it.

Although you may wish to use an upstairs box only occasionally, don't forget that this can give you another 1TBs worth of recordings, which you can watch on either box. That's what I do, and I am extremely pleased with this set up.
Most Definitely OB.
__________________
“The only lesson you can learn from history is that it repeats itself”
denphone is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 21:42.


Server: xenon.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.