Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Merlin not installing on RT-AX11000

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Computers & IT > Networking

Merlin not installing on RT-AX11000
Reply
 
Thread Tools
Old 13-07-2022, 06:59   #1
roughbeast
cf.mega poster
 
roughbeast's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Coventry
Services: Vodafone/City Fibre Gigafast 900
Posts: 1,708
roughbeast has reached the bronze age
roughbeast has reached the bronze ageroughbeast has reached the bronze ageroughbeast has reached the bronze ageroughbeast has reached the bronze ageroughbeast has reached the bronze ageroughbeast has reached the bronze ageroughbeast has reached the bronze ageroughbeast has reached the bronze age
RT-AX11000 malfunctions when adopting "failback" in Dual Wan mode.

My apologies if the thread title doesn't match the described problem. I solved the conversion to Merlin problem but couldn't delete the post.

I have my AX11000 in Dual Wan mode (default "Failover") so I can use Vodafone's USB connection backup for when their main connection fails. The default dual wan setting allows this to happen, but won't return to the main connection when it is restored. "Failback" remedies that. However, when I apply failback, the router no longer provides an internet connection on LAN. This is odd, because the router is still connected to the internet. It lets me ping servers such a Google or Facebook.

My setup is using Merlin but I had the same problem with ASUS firmware. I had hoped that shifting over to Merlin might solve the problem.
The only other significant arrangements are that I am using my own router connected directly to Vodafone's ONT box, I run imesh, a VPN server and have forwarded some gaming ports. None of these arrangements have caused any problems.
__________________
Join Date: Jul 2008
Location: Coventry
Services: Vodafone/CityFibre 900Mb FTTP; Asus GT-AX11000 +3 iMesh nodes; Humax 2Tb TV boxes x2; Synology DS920+ used as Plex server

Last edited by roughbeast; 13-07-2022 at 08:25.
roughbeast is offline   Reply With Quote
Advertisement
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 16:15.


Server: osmium.zmnt.uk
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.