Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | 1gig Rollout getting faster

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media Internet Service

1gig Rollout getting faster
Reply
 
Thread Tools
Old 11-09-2021, 17:32   #301
rtho782
cf.addict
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 235
rtho782 is just really nicertho782 is just really nicertho782 is just really nicertho782 is just really nicertho782 is just really nicertho782 is just really nice
Re: 1gig Rollout getting faster

If the site says it's available, then their API says it's available. I know the author of the site ordered it within hours of the API saying it was there

Edit: that is to say, the data shown on the site is not stored/created /maintained by me, there isn't even a database attached to it, it just queries one.network for roadworks (and filters to telecoms only which their own site does not) and public APIs and checkers for ISP results. If it says 1000mbps is available, then VM are saying on their API that 1000mbps is available. It's possible they don't want to sell it to you for other reasons? EG. Capacity, or shortage of sh4s, or something, or that the operator you spoke to was... Not very good.

Last edited by rtho782; 11-09-2021 at 17:43.
rtho782 is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 11-09-2021, 17:59   #302
bbxxl
cf.addict
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 221
bbxxl has a spectacular aura about thembbxxl has a spectacular aura about thembbxxl has a spectacular aura about thembbxxl has a spectacular aura about them
Re: 1gig Rollout getting faster

Thank you, if the API says it is available then I’m guessing it won’t be long before I can get it and for 100 shiny new pennies a month, I probably will.

---------- Post added at 17:59 ---------- Previous post was at 17:53 ----------

Just rechecked and I had missed the ‘not live’.
D’Oh!
bbxxl is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2021, 21:00   #303
alanbjames
cf.mega poster
 
alanbjames's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Swansea, South Wales UK.
Age: 70
Services: XL Phone, XXXL Gig1 BB SH4 (wired).
Posts: 2,547
alanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quads
Re: 1gig Rollout getting faster

Quote:
Originally Posted by rtho782 View Post
It's not really very error tolerant yet. If you didn't put a space in, try with a space.
The same thing happens whether or not i use a space.
alanbjames is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2021, 11:57   #304
Tricky Trevor
cf.geek
 
Tricky Trevor's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Nottingham
Age: 64
Services: Ultimate Oomph,Virgin 360 Still waiting for Sky Sports UHD!!
Posts: 704
Tricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of Quads
Re: 1gig Rollout getting faster

Quote:
Originally Posted by Broken Hope View Post
My brothers post code does now list 1 gig as available now so must have just taken a while to update the post codes on the checker.
Ive just been on chat and the chap told me that Gig1 is not available in Nottingham.
__________________
I used to be indecisive but now I'm not so sure.
Tricky Trevor is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2021, 12:05   #305
General Maximus
C/O Felix Legion
 
General Maximus's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Lincoln
Services: phone + 500Mbit BB + SkyQ
Posts: 10,156
General Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronze
General Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronze
Re: 1gig Rollout getting faster

Quote:
Originally Posted by david_w2k View Post
Is it likely taking time to show up on the website or could that mean it is not available yet on my local area?
Quote:
Originally Posted by General Maximus View Post
If anything it is the other way round. Historically they have been very quick to update the website with new services and when you ring up to upgrade the call centres don't know anything about it and say it isn't available on their system.
Quote:
Originally Posted by Paul View Post
It appears for me now. Just for the record, I'm on Nottingham (Basford)..
Quote:
Originally Posted by Tricky Trevor View Post
Ive just been on chat and the chap told me that Gig1 is not available in Nottingham.
__________________
Join the Mockingjay, join the fight

Last edited by General Maximus; 12-09-2021 at 12:08.
General Maximus is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2021, 17:06   #306
Skie
a giant headend
 
Join Date: Jan 2011
Location: Liverpool
Posts: 1,122
Skie has reached the bronze age
Skie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze ageSkie has reached the bronze age
Re: 1gig Rollout getting faster

Quote:
Originally Posted by alanbjames View Post
The same thing happens whether or not i use a space.
Make sure you put your house number in the box too (or just 1). It starts at a high number and if it's invalid you'll get spinny wheels.
Skie is online now   Reply With Quote
Old 12-09-2021, 23:29   #307
alanbjames
cf.mega poster
 
alanbjames's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Swansea, South Wales UK.
Age: 70
Services: XL Phone, XXXL Gig1 BB SH4 (wired).
Posts: 2,547
alanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quadsalanbjames has a fine set of Quads
Re: 1gig Rollout getting faster

Quote:
Originally Posted by Skie View Post
Make sure you put your house number in the box too (or just 1). It starts at a high number and if it's invalid you'll get spinny wheels.
Same thing happens still.
alanbjames is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2021, 00:54   #308
General Maximus
C/O Felix Legion
 
General Maximus's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Lincoln
Services: phone + 500Mbit BB + SkyQ
Posts: 10,156
General Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronze
General Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronzeGeneral Maximus is cast in bronze
Re: 1gig Rollout getting faster

me too
__________________
Join the Mockingjay, join the fight
General Maximus is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2021, 09:45   #309
tweetiepooh
Virgin Media Employee
 
tweetiepooh's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Winchester
Services: Staff MyRates BB: VM XXL TV: VM XL Phone : VM XL
Posts: 2,497
tweetiepooh has a bronzed appealtweetiepooh has a bronzed appeal
tweetiepooh has a bronzed appealtweetiepooh has a bronzed appealtweetiepooh has a bronzed appealtweetiepooh has a bronzed appealtweetiepooh has a bronzed appealtweetiepooh has a bronzed appealtweetiepooh has a bronzed appealtweetiepooh has a bronzed appealtweetiepooh has a bronzed appeal
Re: 1gig Rollout getting faster

Ours was due Friday. Then text it would take 2-3 more business days. Then text it was on it's way Saturday. Arrived, switched over, took a while to boot up, connected, switched to modem mode and all working. Took old box to Yodel pickup site (news agent) on way into church on Sunday.


The new box may look OK but don't like the huge bright light that casts shadows in darkened room. At least they didn't make it magenta for modem mode.


Also shame they dropped the little card insert for the VM wifi password. Still I kept my internal network stuff running so that all just picked up fine.
__________________
I work for Virgin Media but reply here in my own right. Any help or advice is made as a best effort basis. No comments construe any obligation on VM or its employees.
tweetiepooh is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2021, 14:18   #310
ash45
cf.member
 
Join Date: Apr 2019
Services: M500
Posts: 24
ash45 is an unknown quantity at this point
Re: 1gig Rollout getting faster

Quote:
Originally Posted by tweetiepooh View Post
Ours was due Friday. Then text it would take 2-3 more business days. Then text it was on it's way Saturday. Arrived, switched over, took a while to boot up, connected, switched to modem mode and all working. Took old box to Yodel pickup site (news agent) on way into church on Sunday.


The new box may look OK but don't like the huge bright light that casts shadows in darkened room. At least they didn't make it magenta for modem mode.


Also shame they dropped the little card insert for the VM wifi password. Still I kept my internal network stuff running so that all just picked up fine.
you can turn the light off login to the admin page 192.168.0.1 go to advanced settings select light ring then manual 0%
ash45 is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2021, 16:36   #311
ozsat
cf.mega poster
 
ozsat's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Area 31 (Oxford)
Services: 1.2Gb/55Mb, VMTV (UHD/HDR/MRS), Freesat HD, Freeview HD, SkyQ UHD/HDR, BTtv UHD/HDR, DAB+
Posts: 1,452
ozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quads
Re: 1gig Rollout getting faster

All setup here. the light was set low to start with here and easy to change.

Not sure how long it took to activate as I had so work to do for 15-20 minutes and it was all done when I checked.

Changed all the settings and names etc to be same as my oldSH3 - so no devices here would need reconnecting.

Quote:
Originally Posted by tweetiepooh View Post
Ours was due Friday. Then text it would take 2-3 more business days. Then text it was on it's way Saturday. Arrived, switched over, took a while to boot up, connected, switched to modem mode and all working. Took old box to Yodel pickup site (news agent) on way into church on Sunday.


The new box may look OK but don't like the huge bright light that casts shadows in darkened room. At least they didn't make it magenta for modem mode.


Also shame they dropped the little card insert for the VM wifi password. Still I kept my internal network stuff running so that all just picked up fine.

Last edited by ozsat; 13-09-2021 at 16:44.
ozsat is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2021, 21:57   #312
pythagoras
cf.addict
 
pythagoras's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Wigan
Age: 60
Posts: 476
pythagoras is a pillar of societypythagoras is a pillar of societypythagoras is a pillar of societypythagoras is a pillar of societypythagoras is a pillar of societypythagoras is a pillar of societypythagoras is a pillar of societypythagoras is a pillar of societypythagoras is a pillar of societypythagoras is a pillar of societypythagoras is a pillar of societypythagoras is a pillar of societypythagoras is a pillar of societypythagoras is a pillar of societypythagoras is a pillar of societypythagoras is a pillar of societypythagoras is a pillar of societypythagoras is a pillar of societypythagoras is a pillar of societypythagoras is a pillar of society
Re: 1gig Rollout getting faster

Well Im getting the Hardware limit imposed speeds on my connection.

Attached Images
File Type: jpeg WhatsApp Image 2021-09-11 at 16.57.18.jpeg (81.6 KB, 147 views)
pythagoras is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2021, 04:00   #313
Paul
Dr Pepper Addict
Cable Forum Team
 
Paul's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Nottingham
Services: VM Phone : Sky Mobile : Sky TV : VM BB (350 Mbps) : Talk-Talk BB (72 Mbps)
Posts: 23,864
Paul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered stars
Paul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered starsPaul is seeing silvered stars
Re: 1gig Rollout getting faster

Quote:
Originally Posted by tweetiepooh View Post
The new box may look OK but don't like the huge bright light that casts shadows in darkened room. At least they didn't make it magenta for modem mode.
Whats wrong with Magenta ?
__________________

Baby, I was born this way.
Paul is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2021, 20:16   #314
Grimpy
cf.addict
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 161
Grimpy is an unknown quantity at this point
Re: 1gig Rollout getting faster

Quote:
Originally Posted by tweetiepooh View Post


The new box may look OK but don't like the huge bright light that casts shadows in darkened room. At least they didn't make it magenta for modem mode.

Dim it to it's lowest setting.

Had mine a few days now:

Grimpy is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2021, 15:44   #315
ozsat
cf.mega poster
 
ozsat's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Area 31 (Oxford)
Services: 1.2Gb/55Mb, VMTV (UHD/HDR/MRS), Freesat HD, Freeview HD, SkyQ UHD/HDR, BTtv UHD/HDR, DAB+
Posts: 1,452
ozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quadsozsat has a fine set of Quads
Re: 1gig Rollout getting faster


Last edited by ozsat; 15-09-2021 at 15:48.
ozsat is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 23:42.


Server: curium.zmnt.uk
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.