Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Want ADSL?-Read on....

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Alternatives to Virgin Media > Other ISPs Discussion

Want ADSL?-Read on....
Reply
 
Thread Tools
Old 18-10-2005, 04:52   #256
Martyn
Inactive
 
Join Date: Oct 2005
Age: 35
Services: Sky TV 2TB HD - Fiber Pro
Posts: 431
Martyn is an unknown quantity at this point
Re: Want ADSL?-Read on....

Quote:
Originally Posted by Zeph
2MBit, same as you, downloads at a good, solid 230kb/s normally.
Yer thats good then, just wondering you seam good with PC's you play CS:Source or anything?? because there having a few issues with PC's not working due to an updated patch, n maybe ya would know a few things that would cause this??
Martyn is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 18-10-2005, 04:57   #257
Graham M
-
 
Graham M's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Poole, Dorset
Age: 37
Services: FreeSat+ Tivo V-Box VM 60MBit
Posts: 13,379
Graham M has a pair of shiny starsGraham M has a pair of shiny stars
Graham M has a pair of shiny starsGraham M has a pair of shiny starsGraham M has a pair of shiny starsGraham M has a pair of shiny starsGraham M has a pair of shiny starsGraham M has a pair of shiny starsGraham M has a pair of shiny starsGraham M has a pair of shiny stars
Send a message via MSN to Graham M Send a message via Yahoo to Graham M
Re: Want ADSL?-Read on....

I play CS:Source now and again, I part-run a community of Gamers called LoonyAsylum.net (type the URL in if u want ) We have 2 CS 1.6 Servers, one normal, one fun, and a CS Source server. We might either be getting a DOD Source or a Battlefield 2 Server next, ive not heard of this conflicting patch, have you checked the Steampowered.com forums?
Graham M is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2005, 05:11   #258
Martyn
Inactive
 
Join Date: Oct 2005
Age: 35
Services: Sky TV 2TB HD - Fiber Pro
Posts: 431
Martyn is an unknown quantity at this point
Re: Want ADSL?-Read on....

Quote:
Originally Posted by Zeph
I play CS:Source now and again, I part-run a community of Gamers called LoonyAsylum.net (type the URL in if u want ) We have 2 CS 1.6 Servers, one normal, one fun, and a CS Source server. We might either be getting a DOD Source or a Battlefield 2 Server next, ive not heard of this conflicting patch, have you checked the Steampowered.com forums?
oo cool, ill check it out! whats DOD??

ermm patch info here..
http://forums.steampowered.com/forum...hreadid=350098
tons of people having problems.. nothing seams to work.. it works on my old pc (5-6 yrs old) not my new one, an its nearly the same, just better! stuck with normal cs
Martyn is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2005, 07:49   #259
Neil
Inactive
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 6,058
Neil has a bronze arrayNeil has a bronze arrayNeil has a bronze array
Neil has a bronze arrayNeil has a bronze arrayNeil has a bronze arrayNeil has a bronze arrayNeil has a bronze arrayNeil has a bronze arrayNeil has a bronze arrayNeil has a bronze arrayNeil has a bronze arrayNeil has a bronze arrayNeil has a bronze arrayNeil has a bronze array
Re: Want ADSL?-Read on....

And this has what to do with ADSL installation exactly??
Neil is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2005, 11:29   #260
Shaun
Inactive
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 6,064
Shaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny star
Shaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny star
Re: Want ADSL?-Read on....

Quote:
Originally Posted by Martyn
ADSL Seams expensive..
2Mbit - Plusnet - £14.99 a month

8Mbit - Bulldog/UKOnline - ~£29.99 a month

24Mbit - BEThere - £24.00 a month

All cheaper than Ntl/Smellywest's current offernngs
Shaun is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2005, 11:50   #261
Martyn
Inactive
 
Join Date: Oct 2005
Age: 35
Services: Sky TV 2TB HD - Fiber Pro
Posts: 431
Martyn is an unknown quantity at this point
Re: Want ADSL?-Read on....

Quote:
Originally Posted by Shaun
2Mbit - Plusnet - £14.99 a month

8Mbit - Bulldog/UKOnline - ~£29.99 a month

24Mbit - BEThere - £24.00 a month

All cheaper than Ntl/Smellywest's current offernngs
Don't think any of them are in my area....plusnet doesnt seam to have a checker? lol
Martyn is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2005, 23:58   #262
DeadKenny
Inactive
 
Join Date: Jul 2003
Location: Woking
Age: 49
Services: PlusNet 2Mbps Premier. BT. Sky Digital. TiVo.
Posts: 273
DeadKenny will become famous soon enoughDeadKenny will become famous soon enoughDeadKenny will become famous soon enough
Re: Want ADSL?-Read on....

Quote:
Originally Posted by Martyn
Don't think any of them are in my area....plusnet doesnt seam to have a checker? lol
If you can get a BT line then PlusNet will be in your area (at present in general you do need a BT line for ADSL, though I believe NTL are trialling ADSL2+ in some areas but not sure if that's over BT lines or their own).

There is a checker somewhere on PlusNet's site but I can't find it at the moment, they've probably moved it to the application process forcing you to attempt to sign up before telling you if you can get it or not

However you can also check by going to BT's site...

http://www.bt.com/broadband/

You can enter a BT number or a post code.

The ones you may not be able to get are the LLU services offering higher speeds than BT presently does (though BT are trialling higher speeds at present).


Therefore you can also check with this checker, which will tell you not only BT availability but also LLU options like EasyNet and Bulldog, plus tells you if you're in a cabled area if you search by post code...

http://www.samknows.com/broadband/checker2.php
DeadKenny is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2005, 08:03   #263
Martyn
Inactive
 
Join Date: Oct 2005
Age: 35
Services: Sky TV 2TB HD - Fiber Pro
Posts: 431
Martyn is an unknown quantity at this point
Re: Want ADSL?-Read on....

Quote:
Originally Posted by DeadKenny
If you can get a BT line then PlusNet will be in your area (at present in general you do need a BT line for ADSL, though I believe NTL are trialling ADSL2+ in some areas but not sure if that's over BT lines or their own).

There is a checker somewhere on PlusNet's site but I can't find it at the moment, they've probably moved it to the application process forcing you to attempt to sign up before telling you if you can get it or not

However you can also check by going to BT's site...

http://www.bt.com/broadband/

You can enter a BT number or a post code.

The ones you may not be able to get are the LLU services offering higher speeds than BT presently does (though BT are trialling higher speeds at present).


Therefore you can also check with this checker, which will tell you not only BT availability but also LLU options like EasyNet and Bulldog, plus tells you if you're in a cabled area if you search by post code...

http://www.samknows.com/broadband/checker2.php
well i did that man, and

Bulldog is not available at your location.
HomeChoice is not available at your location.
Easynet is not available at your location.
Node4 is not available at your location.
Trilogy Telecom is not available at your location

also, 'You are approximately 1.86km from the exchange (straight line distance). ' is that good?
Your exchange is enabled for SDSL!

Your exchange is enabled for ADSL!
There is capacity at your exchange for further ADSL connections.


Thats all!
so im stuck with 2mb.. well 3mb max from ntl.. damn...?
Martyn is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2005, 12:48   #264
Shaun
Inactive
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 6,064
Shaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny star
Shaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny star
Re: Want ADSL?-Read on....

Quote:
Originally Posted by Martyn
Thats all!
so im stuck with 2mb.. well 3mb max from ntl.. damn...?
Or 8Mbit from BT in the coming months when they release the new MAX product
Shaun is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2005, 13:34   #265
Martyn
Inactive
 
Join Date: Oct 2005
Age: 35
Services: Sky TV 2TB HD - Fiber Pro
Posts: 431
Martyn is an unknown quantity at this point
Re: Want ADSL?-Read on....

Quote:
Originally Posted by Shaun
Or 8Mbit from BT in the coming months when they release the new MAX product
I doubt it will be avalible in my area... thinking bout going higher on NTL.. get a buisness connection.. could imagen 45gb.. yummy. :P if only i had that much money..... hmm...i need to recheck the price of it.. lol
Martyn is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2005, 14:15   #266
Shaun
Inactive
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 6,064
Shaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny star
Shaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny star
Re: Want ADSL?-Read on....

Quote:
Originally Posted by Martyn
I doubt it will be avalible in my area...
You think?

Quote:
This trial phase is essential to ensure our higher speed broadband products and systems meet the reliability standards that service providers and end users expect," said BT Wholesale bod Cameron Rejali.

Once completed, all 5,300 broadband-enabled exchanges across the UK are due to be upgraded to support the increased speed. It means punters will be able to achieve download speeds of up to 8 meg depending on the quality of their line
http://www.theregister.co.uk/2005/10/14/bt_max/
Shaun is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2005, 14:18   #267
Martyn
Inactive
 
Join Date: Oct 2005
Age: 35
Services: Sky TV 2TB HD - Fiber Pro
Posts: 431
Martyn is an unknown quantity at this point
Re: Want ADSL?-Read on....

Quote:
Originally Posted by Shaun
hmm i doubt it will be tho, lol also, why is bt only 2mb? i thought it was a big company..?
Martyn is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2005, 14:20   #268
Shaun
Inactive
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 6,064
Shaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny star
Shaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny starShaun has a nice shiny star
Re: Want ADSL?-Read on....

Quote:
Originally Posted by Martyn
hmm i doubt it will be tho
Why?

Quote:
all 5,300 broadband-enabled exchanges across the UK are due to be upgraded to support the increased speed
Surely if you can get 2Mbit you are on an exchange that will be upgraded?
Shaun is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2005, 23:39   #269
Chrysalis
cf.mega poster
 
Join Date: Sep 2003
Location: Leics
Age: 43
Services: *-Sky 80/20-*
Posts: 11,839
Chrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze array
Chrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze arrayChrysalis has a bronze array
Re: Want ADSL?-Read on....

Congratulations, you are in a broadband enabled area.

The following services are available in your location:

BT Wholesale ADSL
BT Wholesale SDSL
ntl:home cable
Bulldog LLU ADSL and SDSL
Easynet LLU ADSL and SDSL
Node4 LLU ADSL and SDSL

Well I forgot who node4 are but anyhow I am waiting a reply of BT to see if they can waive the setup fee for a phoneline and if yes then I am speaking to the landlord tommorow anyway and will get his approval on it if I can. If I go for ADSL I will be sticking with ntl for tv, not sure about my phone because as I understand it I have to have the phone to keep my tv and I currently have free line rental.

and this

You are approximately 1.78km from the exchange (straight line distance).
Chrysalis is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2005, 04:15   #270
Martyn
Inactive
 
Join Date: Oct 2005
Age: 35
Services: Sky TV 2TB HD - Fiber Pro
Posts: 431
Martyn is an unknown quantity at this point
Re: Want ADSL?-Read on....

Quote:
Originally Posted by Shaun
Why?



Surely if you can get 2Mbit you are on an exchange that will be upgraded?
because in my area we can't be bulldog n stuff.. even tho theres room in the exchange, even tho. when i phoned up, they told me 100% that it was filled up, and they had to wait for room..
Martyn is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:07.


Server: curium.zmnt.uk
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.