Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Win 10 Speed slow

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media Internet Service

Win 10 Speed slow
Reply
 
Thread Tools
Old 08-01-2019, 01:30   #1
copernob
cf.addict
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 118
copernob can only hope to improve
Win 10 Speed slow

Why is my Windows 10 slow. My Speed is Half of my Win7 pc which is 381down Around 152 on Win 10...
copernob is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 08-01-2019, 02:25   #2
djfunkdup
NoT 1oF tHe UsUaLSuSpeCtS
 
djfunkdup's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: DaRk SiDe Of ThE MooN
Services: Vivid350/20+Mbps 'Standalone Broadband Connection'
Posts: 623
djfunkdup has a fine set of Quadsdjfunkdup has a fine set of Quadsdjfunkdup has a fine set of Quadsdjfunkdup has a fine set of Quadsdjfunkdup has a fine set of Quadsdjfunkdup has a fine set of Quadsdjfunkdup has a fine set of Quadsdjfunkdup has a fine set of Quadsdjfunkdup has a fine set of Quadsdjfunkdup has a fine set of Quadsdjfunkdup has a fine set of Quadsdjfunkdup has a fine set of Quadsdjfunkdup has a fine set of Quadsdjfunkdup has a fine set of Quads
Re: Win 10 Speed slow

Windows 10 here and i don't get that issue .
__________________
When adversity strikes, that's when you have to be the most calm. Take a step back, stay strong, stay grounded and press on.
djfunkdup is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 03:11   #3
pip08456
Sad Doig Fan!
 
pip08456's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Barry South Wales
Age: 63
Services: Now back with VM for BB & phone. 50Mb service.
Posts: 8,224
pip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronze
pip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronze
Re: Win 10 Speed slow

Quote:
Originally Posted by copernob View Post
Why is my Windows 10 slow. My Speed is Half of my Win7 pc which is 381down Around 152 on Win 10...
I've given W10 a short chance in the past but never saw a speed issue. Don't know what it would be like now with the updates it's had.

Don't care, once support for Win 7 ends I'm off to Linux.
pip08456 is online now   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 07:56   #4
General Maximus
C/O Felix Legion
 
General Maximus's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Lincoln
Services: phone + L TV + 350mbit BB + Sky+HD
Posts: 8,258
General Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze array
General Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze array
Re: Win 10 Speed slow

Quote:
Originally Posted by pip08456 View Post
Don't care, once support for Win 7 ends I'm off to Linux.
hopefully by then Windows 11 will be out and it will be more like Windows 7.

Quote:
Originally Posted by copernob View Post
Around 152 on Win 10...
It may be a coincidence. Have you checked the config on the shub because 152 is what I was provisioned for when I was on 120mbits back in the days of yore.
__________________
Join the Mockingjay, join the fight
General Maximus is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 11:41   #5
BenMcr
Virgin Media Staff
 
Join Date: Nov 2006
Location: Manchester
Services: Virgin Media V6 x2, Full House TV, VIVID 350
Posts: 16,709
BenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny stars
BenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny stars
Re: Win 10 Speed slow

Quote:
Originally Posted by General Maximus View Post
hopefully by then Windows 11 will be out and it will be more like Windows 7.
All updates are going to be off the Windows 10 codebase now in the same way as Office 365 works.

There isn't going to be a Windows 11
__________________
I work for Virgin Media but all views are my own.
BenMcr is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 12:05   #6
Taf
cf.mega poster
 
Taf's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Kairdiff-by-the-sea
Age: 63
Services: TVXL BBXL Superhub 2ac (wired) 1Tb Tivo
Posts: 8,276
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Taf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny starTaf has a nice shiny star
Re: Win 10 Speed slow

With no programs running that would use the internet, check too see if Win 10 is downloading anything.

My daughter's connection (and all others on the home network) got very slow and I checked and found her Win10 was hammering the connection doing downloads in the background.
Taf is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 17:43   #7
copernob
cf.addict
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 118
copernob can only hope to improve
Re: Win 10 Speed slow

Can't find the problem..both PCs show in the Router. All looks Ok. Will look again later. No Downloads in background. All configured for Downloads...

General Maximus---What n where is this Config in Shrub3 ?

Cheers All
Happy New Year
copernob is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 18:55   #8
pip08456
Sad Doig Fan!
 
pip08456's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Barry South Wales
Age: 63
Services: Now back with VM for BB & phone. 50Mb service.
Posts: 8,224
pip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronze
pip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronzepip08456 is cast in bronze
Re: Win 10 Speed slow

Quote:
Originally Posted by copernob View Post
Can't find the problem..both PCs show in the Router. All looks Ok. Will look again later. No Downloads in background. All configured for Downloads...

General Maximus---What n where is this Config in Shrub3 ?

Cheers All
Happy New Year
Click on Check router status at the bottom of login page, then config tab.
pip08456 is online now   Reply With Quote
Old 08-01-2019, 19:07   #9
General Maximus
C/O Felix Legion
 
General Maximus's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Lincoln
Services: phone + L TV + 350mbit BB + Sky+HD
Posts: 8,258
General Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze array
General Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze array
Re: Win 10 Speed slow



__________________
Join the Mockingjay, join the fight
General Maximus is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2019, 08:11   #10
copernob
cf.addict
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 118
copernob can only hope to improve
Re: Win 10 Speed slow

I get this---
Network access
Allowed
Maximum Number of CPEs
1
Baseline Privacy
Enabled
DOCSIS Mode
Docsis30
Config file
cmreg-vmdg505-rtsxxl35016u-b.cm


Primary Downstream Service Flow
SFID 2791099
Max Traffic Rate 402500000
Max Traffic Burst 42600
Min Traffic Rate 0


Primary Upstream Service Flow
SFID 2791098
Max Traffic Rate 22010000
Max Traffic Burst 42600
Min Traffic Rate 0
Max Concatenated Burst 16320
Scheduling Type BestEffort

---------- Post added at 08:11 ---------- Previous post was at 08:08 ----------

For Network log I keep getting this of which has been for months---
2019-01-10 07:04:16.00 Error DHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=40:0d:10:00:98:0b;CMTS-MAC=00:01:5c:7a:82:55;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
2019-01-10 07:49:58.00 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=40:0d:10:00:98:0b;CMTS-MAC=00:01:5c:7a:82:55;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
copernob is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2019, 08:37   #11
General Maximus
C/O Felix Legion
 
General Maximus's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Lincoln
Services: phone + L TV + 350mbit BB + Sky+HD
Posts: 8,258
General Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze array
General Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze arrayGeneral Maximus has a bronze array
Re: Win 10 Speed slow

Quote:
Originally Posted by copernob View Post
Primary Downstream Service Flow
Max Traffic Rate 402500000

Primary Upstream Service Flow
Max Traffic Rate 22010000
that means you are provisioned for 400mbits down and 22 up which is correct. Are you doing your speed tests on speedtest.net?

__________________
Join the Mockingjay, join the fight
General Maximus is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2019, 03:06   #12
copernob
cf.addict
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 118
copernob can only hope to improve
Re: Win 10 Speed slow

No I use OOKLA...Just realized speedtest is ookla. Sorry.

Ping ms
13
Download Mbps
384.32
Upload Mbps
21.19
ABOVE is Win 7 pro.

Below is Win 10
Ping ms
14
Download Mbps
201.08
Upload Mbps
21.26

Last edited by copernob; 15-01-2019 at 03:19.
copernob is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2019, 10:32   #13
SnoopZ
CF Resident Dog
 
SnoopZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 11,575
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
SnoopZ has a pair of shiny stars
Re: Win 10 Speed slow

Not sure if this has been asked.

I assume all tests are ethernet(wired) as they need to be?

Are you using the same browsers on both Windows 7 and 10?


Are you using 2 PCs 1 with 7 and 1 with 10 on or are the windows 7 tests really old?


Which Browser do you currently use, and try other browsers?


I suspect there are settings/driver issues with your Ethernet adapter on Windows 10 compared to Windows 7 if you still have problems after reading this thread, where the guy changed his adapter to get around a similar problem, hopefully you won't have to do that.


https://answers.microsoft.com/en-us/...c-765b3a8fe4d2
__________________
PSN: Snoopzster

Last edited by SnoopZ; 15-01-2019 at 10:39.
SnoopZ is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2019, 12:10   #14
copernob
cf.addict
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 118
copernob can only hope to improve
Re: Win 10 Speed slow

Hi Snoopz----Firefox on both PCs and I have Chrome on both as well...Same add ons in firefox..Both on cat 6 cable through a gigabyte 8 switch box..

For the last two nights from around 1:00am my Shrub3 has been flickering the Wireless & power on for hours. The Wireless is still flickering on the shrub3. been like it all day. I not touched it at moment...Wondering if I been hacked (because of the Ransomeware I had) or if Virgin has a problem, or my shrub has a problem. Internet working. Power plugs working. (tp-link & netgear) I switched off my NAS Sharecenter at moment until I satisfied with everything else. That I might have to reset as it rejects my password on PCs and Phone & tablet... THANKs for the Help. 2019 not good to me at moment..
copernob is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2019, 12:13   #15
SnoopZ
CF Resident Dog
 
SnoopZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 11,575
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
SnoopZ has a pair of shiny stars
Re: Win 10 Speed slow

All i can suggest is try plugging the Hub3 direct in router mode to the windows 10 pc without your router or switch and turn everything off and on again and and if that fixes it then you know the issue isnt windows 10.


Also check all drivers for the ethernet card etc failing that i think you will have to Google as i am out of ideas.
__________________
PSN: Snoopzster
SnoopZ is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 00:06.


Server: xenon.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.