Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | New software installing

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media TV Service

New software installing
Reply
 
Thread Tools
Old 27-06-2019, 07:26   #1
1701-e
EU citizen proud of it!
 
Join Date: Mar 2004
Location: Belfast
Services: TiVo V6 Full House TV, Vivid 200 bb & Weekend only landline.....
Posts: 604
1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era
New software installing

Turning on the V6 and taking near ten minutes to install. Nothing obvious has changed.

Version 20.9.1.rc2-vmb-11-c68
__________________
advertise here...........
1701-e is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 27-06-2019, 09:37   #2
spiderplant
cf.mega poster
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 7,677
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
Re: New software installing

It's in preparation for Amazon Prime and AdSmart. You shouldn't see any changes at the moment.
spiderplant is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2019, 11:46   #3
1701-e
EU citizen proud of it!
 
Join Date: Mar 2004
Location: Belfast
Services: TiVo V6 Full House TV, Vivid 200 bb & Weekend only landline.....
Posts: 604
1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era1701-e has entered a golden reputation era
Re: New software installing

Thanks.
__________________
advertise here...........
1701-e is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2019, 11:52   #4
cheekyangus
cf.geek
 
cheekyangus's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 886
cheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud of
Re: New software installing

Quote:
Originally Posted by spiderplant View Post
It's in preparation for Amazon Prime and AdSmart. You shouldn't see any changes at the moment.
I had been under the impression the AdSmart system had been implemented already, the ads had seemed to be more relevant for a few months now.
cheekyangus is online now   Reply With Quote
Old 27-06-2019, 12:43   #5
spiderplant
cf.mega poster
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 7,677
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
Re: New software installing

Quote:
Originally Posted by cheekyangus View Post
I had been under the impression the AdSmart system had been implemented already, the ads had seemed to be more relevant for a few months now.
https://www.virginmedia.com/corporat...rt-partnership
spiderplant is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2019, 13:01   #6
cheekyangus
cf.geek
 
cheekyangus's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 886
cheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud of
Re: New software installing

Quote:
Originally Posted by spiderplant View Post
Ah. I didn't realise a date was given. They had been talking about it so long I thought my perceived changes in ads were an indication. Ta.
cheekyangus is online now   Reply With Quote
Old 27-06-2019, 14:58   #7
ozsat
cf.mega poster
 
ozsat's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Area 31 (Oxford)
Services: V6 TiVo (+MRS), M500 (575/38.5), Freeview HD, SkyQ UHD, FreesatHD, BTtv UHD, DAB+, Panasonic 4k/HDR
Posts: 1,028
ozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation era
Re: New software installing

Something which was removed some time ago but is now back in the latest software is the ability to select different video formats and let the tv do the upscaling.

So if you select both 1080 and 2160 for non-passthru options - then the V6 will output in 1080 for SD/HD channels and switch the tv to 2160 only for the 4K channels.

This means you tv will do the upscaling for the SD/HD channels when using a 4k tv.

It does cause most tvs to blank out for a brief time while switching formats - but I can excuse that as my tv upscales must better then the V6.
ozsat is offline   Reply With Quote
Old 28-06-2019, 20:04   #8
mot12
cf.addict
 
Join Date: Feb 2010
Services: V.I.P
Posts: 127
mot12 will become famous soon enoughmot12 will become famous soon enoughmot12 will become famous soon enough
Re: New software installing

Quote:
Originally Posted by ozsat View Post
Something which was removed some time ago but is now back in the latest software is the ability to select different video formats and let the tv do the upscaling.

So if you select both 1080 and 2160 for non-passthru options - then the V6 will output in 1080 for SD/HD channels and switch the tv to 2160 only for the 4K channels.

This means you tv will do the upscaling for the SD/HD channels when using a 4k tv.

It does cause most tvs to blank out for a brief time while switching formats - but I can excuse that as my tv upscales must better then the V6.
Surprised more people haven't commented on this. Because there are lot of posts around where people have previously moaned about the fact that you could not do what you've described. It's been a long time since you could do that on a virgin box.

After receiving the latest update last night I tried it on my V6 and it works now. I can't decide what upscales better though my Sony XD93 or the V6 box, I actually think the V6 does a better job than some people think. Maybe it is just more about what you've gotten used too though. For now I've kept it to the V6 upscaling.
mot12 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2019, 10:44   #9
japitts
cf.addict
 
Join Date: Apr 2008
Services: TiVo 1Tb with Full House Sports & Movies, 100Mb broadband, Talk Weekends.
Posts: 485
japitts is a name known to alljapitts is a name known to alljapitts is a name known to alljapitts is a name known to alljapitts is a name known to alljapitts is a name known to alljapitts is a name known to alljapitts is a name known to all
Re: New software installing

Quote:
Originally Posted by spiderplant View Post
It's in preparation for Amazon Prime and AdSmart. You shouldn't see any changes at the moment.
I know Amazon Prime is only on V6, but I presume the AdSmart stuff will be on all TiVo too?
japitts is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2019, 11:08   #10
cheekyangus
cf.geek
 
cheekyangus's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 886
cheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud of
Re: New software installing

Quote:
Originally Posted by japitts View Post
I know Amazon Prime is only on V6, but I presume the AdSmart stuff will be on all TiVo too?
I would imagine it will depend whether AdSmart needs the box to do something or it's done at Virgin Media's side of the network. The original Tivos are slow enough they had to change the way the tuners worked on them to speed them up a bit, so they wouldn't add AdSmart if it was going to slow them down again.
cheekyangus is online now   Reply With Quote
Old 01-07-2019, 12:53   #11
spiderplant
cf.mega poster
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 7,677
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
Re: New software installing

AdSmart is on V6 only
spiderplant is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2019, 16:47   #12
vincerooney
cf.mega poster
 
vincerooney's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Services: XL TV XL Phone XL 100MB broadband TiVo Cat
Posts: 1,831
vincerooney has reached the bronze age
vincerooney has reached the bronze agevincerooney has reached the bronze agevincerooney has reached the bronze agevincerooney has reached the bronze agevincerooney has reached the bronze age
Re: New software installing

I know I’ve asked this before but I forgot...with sky and virgin controlling the adverts so does that mean during an episode of coronation street you’ll see different adverts compared to your next door neighbour?

Also does that mean itv lose revenue for example and it goes straight to sky and virgin?
vincerooney is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2019, 17:16   #13
cheekyangus
cf.geek
 
cheekyangus's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 886
cheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud ofcheekyangus has much to be proud of
Re: New software installing

Quote:
Originally Posted by vincerooney View Post
I know Iíve asked this before but I forgot...with sky and virgin controlling the adverts so does that mean during an episode of coronation street youíll see different adverts compared to your next door neighbour?

Also does that mean itv lose revenue for example and it goes straight to sky and virgin?
It won't. Neither would want sued by the broadcasters, they would probably be breaking some law or contract anyway if they did that.
cheekyangus is online now   Reply With Quote
Old 01-07-2019, 17:43   #14
ozsat
cf.mega poster
 
ozsat's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Area 31 (Oxford)
Services: V6 TiVo (+MRS), M500 (575/38.5), Freeview HD, SkyQ UHD, FreesatHD, BTtv UHD, DAB+, Panasonic 4k/HDR
Posts: 1,028
ozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation eraozsat has entered a golden reputation era
Re: New software installing

I suspect that particular slots will be sold as slots with have ad-smart opt-outs.

So you could be a 30 second slot in the middle of Coronation Street - knowning in advance that a fixed number of users will get alternate ads from your own.

If they are told in advance then I see no issue. After all - somebody will be missing the transmitted ad whatever time it airs.
ozsat is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2019, 17:50   #15
Bob
cf.mega poster
 
Join Date: Jun 2003
Location: Croydon
Age: 33
Services: Sky TV and Hyperoptic BB
Posts: 1,267
Bob has reached the bronze age
Bob has reached the bronze ageBob has reached the bronze ageBob has reached the bronze ageBob has reached the bronze age
Send a message via MSN to Bob
Re: New software installing

I could be wrong, but suspect AdSmart is for non-linear content. At least at the moment?
Bob is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 11:32.


Server: xenon.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.