Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | TiVo WiFi playing up

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media TV Service

TiVo WiFi playing up
Reply
 
Thread Tools
Old 29-07-2022, 10:21   #1
djmagnifique
cf.geek
 
Join Date: Jan 2006
Location: Thornaby
Age: 47
Services: XL tv with 2x V6 boxes, M phone, 200Mb broadband
Posts: 761
djmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant future
TiVo WiFi playing up

Ok, so here is a strange one.


Last night my TiVo V6 box in the bedroom lost it's WiFi connection. While trying to fix it today it just would not connect to the 2.4g or 5g networks. I tried rebooting both the TiVo and the hub, checked the password and everything is correct but it still won't connect. All other devices in the house are connecting on the 2.4g and 5g networks like normal.



I set up the guest network on the hub and the TiVo connected to that without any problem.


Anyone got any idea what's happening or how to fix it?
djmagnifique is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 29-07-2022, 12:11   #2
spiderplant
cf.mega poster
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 8,599
spiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny stars
spiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny starsspiderplant has a pair of shiny stars
Re: TiVo WiFi playing up

What exactly do you mean by "would not connect"? There's a known fault where the WiFi totally stops working on the V6, but it that case it won't be able to see any WiFi networks at all (and a reboot fixes it).

Which model Hub do you have?

Try a pin-hole reset your hub maybe
spiderplant is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2022, 14:41   #3
djmagnifique
cf.geek
 
Join Date: Jan 2006
Location: Thornaby
Age: 47
Services: XL tv with 2x V6 boxes, M phone, 200Mb broadband
Posts: 761
djmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant futuredjmagnifique has a brilliant future
Re: TiVo WiFi playing up

Quote:
Originally Posted by spiderplant View Post
What exactly do you mean by "would not connect"? There's a known fault where the WiFi totally stops working on the V6, but it that case it won't be able to see any WiFi networks at all (and a reboot fixes it).

Which model Hub do you have?

Try a pin-hole reset your hub maybe

I can see the 2.4g and 5g WiFi networks and can enter the password but it won't connect to them. I get the red lights on the front of the TiVo and are unable to use apps like Netflix and BritBox.


It's a hub 3. The pinhole reset has fixed the 2.4g but not the 5g.



After a bit more digging it looks like the channel setting in the hub had changed. I've put them back to 'auto' and it's all working again, for now anyway.
djmagnifique is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2022, 18:33   #4
jb66
cf.mega poster
 
jb66's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,380
jb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze array
jb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze arrayjb66 has a bronze array
Re: TiVo WiFi playing up

I had it loads of times as a tech, pinhole reset on hub fixed it everytime
jb66 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:25.


Server: curium.zmnt.uk
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.