Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | wifi help

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media TV Service

wifi help
Reply
 
Thread Tools
Old 08-07-2019, 19:57   #1
baz
cf.member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 33
baz is an unknown quantity at this point
wifi help

hi guys having probs super hub connecting to smart tv, set it up a few weeks ago and today when I wanted to access iplayer all was ok and now a few hrs later tv is saying tv needs to be retuned and connected to internet, my tv is picking up signals from next door and across the road so tv seems ok, anyone else having this problem, help most welcome.

regards all
baz
baz is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 08-07-2019, 20:11   #2
SnoopZ
CF Resident Dog
 
SnoopZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 11,673
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
SnoopZ has a pair of shiny stars
Re: wifi help

Try powering the TV off at the socket for 30 seconds and on again, if that doesn't work do the same with your modem.
__________________
PSN: Snoopzster
SnoopZ is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 20:19   #3
baz
cf.member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 33
baz is an unknown quantity at this point
Re: wifi help

tried that and still no joy wifi working ok ipad picking it up
baz is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 20:21   #4
SnoopZ
CF Resident Dog
 
SnoopZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 11,673
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
SnoopZ has a pair of shiny stars
Re: wifi help

Delete the wifi settings for the connection on the TV and set it up again thats all i can think of to fix it.
__________________
PSN: Snoopzster
SnoopZ is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 20:43   #5
baz
cf.member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 33
baz is an unknown quantity at this point
Re: wifi help

thanks i'll give that a try
baz is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 20:49   #6
SnoopZ
CF Resident Dog
 
SnoopZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 11,673
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
SnoopZ has a pair of shiny stars
Re: wifi help

Also try turning off the hub firewall and try to connect and if it connects turn it back on again.
__________________
PSN: Snoopzster
SnoopZ is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 21:48   #7
baz
cf.member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 33
baz is an unknown quantity at this point
Re: wifi help

even tried softwere update on tv still not picking wifi, may have to launch it out the window!!
baz is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 21:55   #8
daveeb
cf.geek
 
Join Date: Jan 2004
Location: Leeds
Posts: 715
daveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these partsdaveeb is just so famous around these parts
Re: wifi help

Quote:
Originally Posted by baz View Post
hi guys having probs super hub connecting to smart tv, set it up a few weeks ago and today when I wanted to access iplayer all was ok and now a few hrs later tv is saying tv needs to be retuned and connected to internet, my tv is picking up signals from next door and across the road so tv seems ok, anyone else having this problem, help most welcome.

regards all
baz

I have similar problems with shub 2. Some days some devices won't see it.
Other days it's fine, the range is actually quite good when it works.
i've solved it in 3 ways for different situations.


Sons X-box now connected via homeplugs (this might be your best bet for the tv).

Anything important connected via ethernet cable where practicable.
Set up a secondary router as an access point for when the main wifi is dicky (also you could use the shub in modem mode if you have a spare router).
daveeb is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 22:01   #9
baz
cf.member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 33
baz is an unknown quantity at this point
Re: wifi help

many thanks will look into that strange ipad will pick up wifi in garden but tv wont and only 12ft apart!!
baz is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 23:07   #10
SirThomas
cf.member
 
SirThomas's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: PO9 - Havant
Services: Vodafone 80x20 Backup, MixTV & V6, Vivid 350, Hub3 & RT-AC87u
Posts: 81
SirThomas has a spectacular aura about themSirThomas has a spectacular aura about themSirThomas has a spectacular aura about themSirThomas has a spectacular aura about them
Re: wifi help

I'd check the WiFi channel(s) - I had one HELL of a time trying to figure out why my V6 was losing WiFi every now and then.

...Turned out that it didn't support DFS channels and it was simply dropping connection every time my router auto-switched!

The above would make since, owing to the fact that you can see other local wireless networks.

Tom
SirThomas is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2019, 14:38   #11
baz
cf.member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 33
baz is an unknown quantity at this point
Re: wifi help

when is a smart tv not a smart tv ? when it says you are connected on the screen and you go to view yutube and its says check connection settings, I give up
baz is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2019, 14:55   #12
SnoopZ
CF Resident Dog
 
SnoopZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 11,673
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
SnoopZ has a pair of shiny stars
Re: wifi help

Quote:
Originally Posted by baz View Post
when is a smart tv not a smart tv ? when it says you are connected on the screen and you go to view yutube and its says check connection settings, I give up
If you're connected to your 5G VM network, try connecting to your 2G one.

Also did you try turning off the Hub firewall and rebooting the Hub and then connect to the TV?

Have you tried running an Ethernet to the TV?
__________________
PSN: Snoopzster
SnoopZ is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2019, 16:48   #13
baz
cf.member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 33
baz is an unknown quantity at this point
Re: wifi help

not sure how to turn off hub firewall, just an ethernet to tv and bang no probs and then only to find VM messing about rebooting hub for some reason seems to be a regular thing in the last 2wks, if I phone them on 150 I always land up with someone I cant understand does my head in.
baz is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2019, 17:12   #14
SnoopZ
CF Resident Dog
 
SnoopZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 11,673
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
SnoopZ has a pair of shiny stars
Re: wifi help

Quote:
Originally Posted by baz View Post
not sure how to turn off hub firewall, just an ethernet to tv and bang no probs and then only to find VM messing about rebooting hub for some reason seems to be a regular thing in the last 2wks, if I phone them on 150 I always land up with someone I cant understand does my head in.
Login in with your hub info here http://192.168.0.1 this is assuming you have a hub 3 if not see the last link.

Go to advanced security settings/firewall

More info for logging in.
https://www.virginmedia.com/help/vir...on-status#hub3
__________________
PSN: Snoopzster
SnoopZ is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2019, 17:40   #15
mrmistoffelees
067
 
mrmistoffelees's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Middlesbrough
Age: 43
Services: Many
Posts: 2,611
mrmistoffelees has a bronzed appealmrmistoffelees has a bronzed appeal
mrmistoffelees has a bronzed appealmrmistoffelees has a bronzed appealmrmistoffelees has a bronzed appealmrmistoffelees has a bronzed appealmrmistoffelees has a bronzed appealmrmistoffelees has a bronzed appealmrmistoffelees has a bronzed appealmrmistoffelees has a bronzed appealmrmistoffelees has a bronzed appealmrmistoffelees has a bronzed appealmrmistoffelees has a bronzed appealmrmistoffelees has a bronzed appealmrmistoffelees has a bronzed appealmrmistoffelees has a bronzed appealmrmistoffelees has a bronzed appeal
Re: wifi help

Quote:
Originally Posted by SirThomas View Post
I'd check the WiFi channel(s) - I had one HELL of a time trying to figure out why my V6 was losing WiFi every now and then.

...Turned out that it didn't support DFS channels and it was simply dropping connection every time my router auto-switched!

The above would make since, owing to the fact that you can see other local wireless networks.

Tom
This...

Also check channel width (available options are 20/40/80Mhz

If it's on 80 drop it too 20
__________________
Nerves of steel, heart of gold, knob of butter......
mrmistoffelees is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:23.


Server: xenon.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.