Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | New Malden work

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media Internet Service

New Malden work
Reply
 
Thread Tools
Old 07-11-2019, 22:48   #1
ccarmock
cf.geek
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 750
ccarmock has much to be proud ofccarmock has much to be proud ofccarmock has much to be proud ofccarmock has much to be proud ofccarmock has much to be proud ofccarmock has much to be proud ofccarmock has much to be proud ofccarmock has much to be proud ofccarmock has much to be proud ofccarmock has much to be proud of
New Malden work

I have a VM Business broadband service fed from New Malden.
As a business customer they send out emails when any maintenance work could affect service.

The most recent of these is:
This planned work is required to complete Additional Docsis 3 downstream channels work at New Malden .

They confirm this will affect my service, which is already one of the areas that has been upgraded to 32 downstream channels. Thoguh the Hitron can only use 24 of them. So this would imply they are going beyond 32 now.
ccarmock is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 07-11-2019, 22:57   #2
spiderplant
cf.mega poster
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 7,674
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
spiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny starspiderplant has a nice shiny star
Re: New Malden work

Yes, 40 is being rolled out now.
spiderplant is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2019, 14:52   #3
Kushan
FORMER Virgin Media Staff
 
Kushan's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Warrington
Posts: 4,468
Kushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appeal
Kushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appealKushan has a bronzed appeal
Re: New Malden work

Interesting, I wonder when the cut-off will be where they stop adding DOCSIS3 channels and instead rollout DOCSIS3.1 instead.

At some point they'll have to start decommissioning 3.0 to make room for more 3.1 frequency.
__________________
My views are my own and in no way reflect those of Virgin Media.
Kushan is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2019, 21:16   #4
Sephiroth
Simples
 
Sephiroth's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: RG41
Services: Vivid 200;Hub 3 MM; ASUS RT-AC68U. BT Infinity2; Tivo; V6; XL Phone; Devolo 1200AV
Posts: 6,661
Sephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze array
Sephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze arraySephiroth has a bronze array
Re: New Malden work

There is a very good beginners' read at http://www.gcscte.org/presentations/...CSIS%203.1.pdf

I think in the described number of channels in this thread, insufficient have been added for DOCSIS 3.1 (a further 32 at least I would have thought). So I suspect these are just for the DOCSIS 3.0 DS pool ahead of the 1Gbps roll-out.

The DOCSIS 3.1 downstream frequency extends beyond 1.2GHz so there would be spectrum on the totality of DS channels for some DOCSIS 3.1.

The above is not authoritative - just my take.
__________________
Seph.

My advice is at your risk.
Sephiroth is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2019, 21:40   #5
fizzyade
cf.member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 15
fizzyade is on a distinguished roadfizzyade is on a distinguished road
Re: New Malden work

i’m also a business customer on this location, there have been quite a few service works messages over the past few months.p, although it’s not clear if they just keep pushing the date back or whether these are new works each time.
fizzyade is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 04:14.


Server: xenon.zmnt.net
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.