Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Rollout of the HUB5

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media Internet Service

Rollout of the HUB5
Reply
 
Thread Tools
Old 20-10-2022, 16:58   #121
pythagoras
cf.addict
 
pythagoras's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Wigan
Age: 62
Posts: 486
pythagoras has reached the bronze age
pythagoras has reached the bronze age
Re: Rollout of the HUB5

Quote:
Originally Posted by ozsat View Post
Does the 2.5M port work as 2.5M in both router and modem mode? (I know it is going to out at 1.1M at present)
Yes it does
pythagoras is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 20-10-2022, 17:26   #122
ozsat
cf.mega poster
 
ozsat's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Oxford (area 31)
Services: 1.2Gb/100Mb, VMTV (UHD), Freesat HD, Freeview HD, SkyQ (UHD), BTtv (UHD), DAB+
Posts: 1,880
ozsat is the helpful oneozsat is the helpful oneozsat is the helpful oneozsat is the helpful oneozsat is the helpful oneozsat is the helpful oneozsat is the helpful oneozsat is the helpful oneozsat is the helpful oneozsat is the helpful oneozsat is the helpful oneozsat is the helpful oneozsat is the helpful oneozsat is the helpful oneozsat is the helpful oneozsat is the helpful oneozsat is the helpful one
Re: Rollout of the HUB5

THanks - just needs VM to offer it

Quote:
Originally Posted by pythagoras View Post
Yes it does
ozsat is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2022, 21:24   #123
techguyone
Deus Vult
 
Join Date: May 2010
Location: W Mids
Services: VM M350 with Superhub4 (modem mode) > Anytime Chatter > No TV
Posts: 2,081
techguyone has reached the bronze age
techguyone has reached the bronze agetechguyone has reached the bronze agetechguyone has reached the bronze agetechguyone has reached the bronze agetechguyone has reached the bronze agetechguyone has reached the bronze agetechguyone has reached the bronze agetechguyone has reached the bronze agetechguyone has reached the bronze agetechguyone has reached the bronze agetechguyone has reached the bronze agetechguyone has reached the bronze agetechguyone has reached the bronze agetechguyone has reached the bronze agetechguyone has reached the bronze agetechguyone has reached the bronze agetechguyone has reached the bronze agetechguyone has reached the bronze agetechguyone has reached the bronze agetechguyone has reached the bronze age
Send a message via Yahoo to techguyone
Re: Rollout of the HUB5

Re the pods, do you have to pay monthly for them?

Personally I just used TP-Link Deco for mesh, one-off cost and 2.5 Ghz ports
techguyone is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2022, 22:14   #124
alanbjames
R.I.P.
 
Join Date: Jun 2012
Location: Swansea, South Wales UK.
Age: 72
Services: XL Phone, XXXL Gig1 BB SH4 (wired).
Posts: 2,753
alanbjames is just so famous around these partsalanbjames is just so famous around these partsalanbjames is just so famous around these partsalanbjames is just so famous around these partsalanbjames is just so famous around these partsalanbjames is just so famous around these partsalanbjames is just so famous around these partsalanbjames is just so famous around these partsalanbjames is just so famous around these partsalanbjames is just so famous around these partsalanbjames is just so famous around these partsalanbjames is just so famous around these partsalanbjames is just so famous around these partsalanbjames is just so famous around these partsalanbjames is just so famous around these parts
Re: Rollout of the HUB5

I have the hub 5 and my speeds are still..........


https://www.speedtest.net/result/13830971874
alanbjames is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2022, 10:36   #125
SnoopZ
CF Resident Dog
 
SnoopZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 14,321
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
Re: Rollout of the HUB5

I don't think the WiFi range is any stronger on the Hub5, I barely get a signal 10ft from my front door, it's fine for what I need though.
__________________
PSN: Snoopzster
SnoopZ is online now   Reply With Quote
Old 21-10-2022, 12:28   #126
Tricky Trevor
cf.geek
 
Tricky Trevor's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Nottingham
Age: 67
Services: Gig1,Ultimate Volt,Virgin 360x2, O2 mobile
Posts: 746
Tricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of QuadsTricky Trevor has a fine set of Quads
Re: Rollout of the HUB5

I appliedvia the link a couple of weeks ago and to my suprise they sent the hub 5 despite me having 1 gig and 2 pods.

Its made a big difference to the WIFI as before I was getting a max og 250mps but now I get between 700-900mps. Some parts og the day it drops to 100mps but wfat frustrates me is that some days my Virgin connect app cannot see the Hub and despite of rebooting, I have to wait until it suddenly finds it again. At the moment, it cannot see it again saying 'Oops!Something went wrong,try again.' So at the moment, I can't unpause devices.
__________________
I used to be indecisive but now I'm not so sure.
Tricky Trevor is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2022, 14:13   #127
TAZMANUK
cf.addict
 
Join Date: Dec 2005
Location: HALIFAX
Age: 48
Services: Ultimate Volt Package, V6, 1 gig bb, WiFi max 2 pods, maxit TV, anytime chatter
Posts: 360
TAZMANUK is a jewel in the roughTAZMANUK is a jewel in the roughTAZMANUK is a jewel in the roughTAZMANUK is a jewel in the roughTAZMANUK is a jewel in the rough
Send a message via AIM to TAZMANUK
Re: Rollout of the HUB5

So those that have the superpods and upgraded from huh 4 to hub 5 did the superpods require a firmware update or do you wait for customer services to assign the superpods to the new Mac address of the hub 5
TAZMANUK is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2022, 20:21   #128
Jaymoss
Just a Geek
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 3,621
Jaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appeal
Jaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appeal
Re: Rollout of the HUB5

Router has not shown up today. Got a message saying to expect it but then no update on tracking from saying being loaded at 6AM. Well it is Yodel I guess
__________________
Is your muffin buttered? Would you like me to assign someone to butter your muffin?
Jaymoss is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2022, 21:44   #129
zantarous
www.magicorptech.blogspot
 
Join Date: Oct 2005
Location: West London
Services: V.I.P
Posts: 1,271
zantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful one
Re: Rollout of the HUB5

I just had VM ring to offer a upgrade to 1GB and a Hub 5 and after initially refusing the upgrade the sales lady made me laugh out loud so decided to be a sport and go for it.

So I have read through this thread and I see folks are still using the Hub in modem modem and opting for a separate router. So i think it might be time to update my Nighthawk router and get one with a 2.5GBe port. is it just one of the LAN ports need to be 2.5 or does the WAN port need to be 2.5?

Any recommendations on a router that works well with 1Gb service?
zantarous is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2022, 22:35   #130
SnoopZ
CF Resident Dog
 
SnoopZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 14,321
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
Re: Rollout of the HUB5

Quote:
Originally Posted by zantarous View Post
I just had VM ring to offer a upgrade to 1GB and a Hub 5 and after initially refusing the upgrade the sales lady made me laugh out loud so decided to be a sport and go for it.

So I have read through this thread and I see folks are still using the Hub in modem modem and opting for a separate router. So i think it might be time to update my Nighthawk router and get one with a 2.5GBe port. is it just one of the LAN ports need to be 2.5 or does the WAN port need to be 2.5?

Any recommendations on a router that works well with 1Gb service?
Not sure if this is what you're asking 1 x 2.5Gbps LAN port and 3 x 1Gbps LAN ports.

https://www.ispreview.co.uk/index.ph...nd-router.html
__________________
PSN: Snoopzster
SnoopZ is online now   Reply With Quote
Old 21-10-2022, 22:38   #131
zantarous
www.magicorptech.blogspot
 
Join Date: Oct 2005
Location: West London
Services: V.I.P
Posts: 1,271
zantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful onezantarous is the helpful one
Re: Rollout of the HUB5

Quote:
Originally Posted by SnoopZ View Post
Not sure if this is what you're asking 1 x 2.5Gbps LAN port and 3 x 1Gbps LAN ports.

https://www.ispreview.co.uk/index.ph...nd-router.html
Thanks. I am asking if buy a new router to use the hub in modem mode does the new router need a WAN port 2 be 2.5gbe or a LAN 2.2=5gbe?
zantarous is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2022, 23:17   #132
bigsinky
cf.addict
 
Join Date: Sep 2003
Location: Belfast
Services: Broadband Gig1
Posts: 273
bigsinky is on a distinguished roadbigsinky is on a distinguished road
Re: Rollout of the HUB5

hub 5 arrived today. simple to setup. up and running again within 10mins. good speeds achieved to.



bigsinky is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2022, 23:23   #133
Jaymoss
Just a Geek
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 3,621
Jaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appeal
Jaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appealJaymoss has a bronzed appeal
Re: Rollout of the HUB5

Quote:
Originally Posted by bigsinky View Post
hub 5 arrived today. simple to setup. up and running again within 10mins. good speeds achieved to.



I have a feeling Yodel have lost mine haha
__________________
Is your muffin buttered? Would you like me to assign someone to butter your muffin?
Jaymoss is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2022, 13:56   #134
ash45
cf.member
 
Join Date: Apr 2019
Services: Gig1
Posts: 57
ash45 is an unknown quantity at this point
Re: Rollout of the HUB5

Quote:
Originally Posted by alanbjames View Post
I have the hub 5 and my speeds are still..........


https://www.speedtest.net/result/13830971874
I'm presuming your device has 2.5Gbe as well other wise you wont see any difference to the H4, im currently awating my H5 delivery on 28th so i can finally uncouple my balancing setup and save a few quids on the leky bill lol

H4 balanced on a 2.5Gbe port https://www.speedtest.net/result/d/a...a-116c2b9e694d

H4 on non 2.5Gbe port https://www.speedtest.net/my-result/...d-a1261813bd16
ash45 is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2022, 20:27   #135
SnoopZ
CF Resident Dog
 
SnoopZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 14,321
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
SnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny starsSnoopZ has a pair of shiny stars
Re: Rollout of the HUB5

Has it turned up yet Jay?
__________________
PSN: Snoopzster
SnoopZ is online now   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 16:12.


Server: osmium.zmnt.uk
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.