Home News Forum Articles
  Welcome back Join CF
You are here You are here: Home | Forum | Virgin TV 360 users (Horizon)

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most of the discussions, articles and other free features. By joining our Virgin Media community you will have full access to all discussions, be able to view and post threads, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own images/photos, and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please join our community today.


Welcome to Cable Forum
Go Back   Cable Forum > Virgin Media Services > Virgin Media TV Service

Virgin TV 360 users (Horizon)
Reply
 
Thread Tools
Old 30-12-2020, 19:11   #481
warrenb
cf.addict
 
Join Date: Feb 2008
Services: VIP50 + 2 Virgin Mobiles + Mobile Broadband
Posts: 197
warrenb is an unknown quantity at this point
Re: Virgin TV 360 users (Horizon)

For some strange reason when I upgraded to Oomph last year they sent me a V6 box and a Tivo box which we have upstairs, which is way to big for the shelf it is on. Hopefully will be offered this upgrade a get a minibox upstairs instead.
warrenb is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 30-12-2020, 22:21   #482
Mr K
Lefty Liberal Remoaner
 
Mr K's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Services: TV, Phone, BB, a wife
Posts: 6,941
Mr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze array
Mr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze arrayMr K has a bronze array
Re: Virgin TV 360 users (Horizon)

Quote:
Originally Posted by warrenb View Post
For some strange reason when I upgraded to Oomph last year they sent me a V6 box and a Tivo box which we have upstairs, which is way to big for the shelf it is on. Hopefully will be offered this upgrade a get a minibox upstairs instead.
Sounds more like a downgrade, getting a box with no hard drive.
I use Tivo as my main box and the less obtrusive
v6 upstairs ( quietly tucked away in a drawer). Can access recordings from either box. Tv360 is a backwards step, a snazzy epg isn't enough. New isn't always better.
Mr K is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2020, 11:29   #483
1andrew1
cf.mega poster
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 9,056
1andrew1 has a bronzed appeal1andrew1 has a bronzed appeal
1andrew1 has a bronzed appeal1andrew1 has a bronzed appeal1andrew1 has a bronzed appeal1andrew1 has a bronzed appeal1andrew1 has a bronzed appeal1andrew1 has a bronzed appeal1andrew1 has a bronzed appeal1andrew1 has a bronzed appeal1andrew1 has a bronzed appeal1andrew1 has a bronzed appeal1andrew1 has a bronzed appeal1andrew1 has a bronzed appeal1andrew1 has a bronzed appeal1andrew1 has a bronzed appeal1andrew1 has a bronzed appeal1andrew1 has a bronzed appeal1andrew1 has a bronzed appeal1andrew1 has a bronzed appeal1andrew1 has a bronzed appeal
Re: Virgin TV 360 users (Horizon)

Quote:
Originally Posted by Mr K View Post
Sounds more like a downgrade, getting a box with no hard drive.
I use Tivo as my main box and the less obtrusive
v6 upstairs ( quietly tucked away in a drawer). Can access recordings from either box. Tv360 is a backwards step, a snazzy epg isn't enough. New isn't always better.
I'm sure TV360 will improve and become superior to Tivo. But for now, it looks one for the early adopters.
1andrew1 is online now   Reply With Quote
Old 31-12-2020, 12:07   #484
denphone
Still alive and fighting
 
denphone's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: In the land of beyond and beyond.
Services: XL BB, 2 V6 boxes , XL TV.
Posts: 54,796
denphone has a golden aura
denphone has a golden auradenphone has a golden auradenphone has a golden auradenphone has a golden aura
Re: Virgin TV 360 users (Horizon)

Quote:
Originally Posted by 1andrew1 View Post
I'm sure TV360 will improve and become superior to Tivo. But for now, it looks one for the early adopters.
It has to improve a awful lot to do that Andrew.
__________________
“The only lesson you can learn from history is that it repeats itself”
denphone is online now   Reply With Quote
Old 31-12-2020, 12:16   #485
RobboEdin
cf.mega poster
 
RobboEdin's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,942
RobboEdin has reached the bronze age
RobboEdin has reached the bronze ageRobboEdin has reached the bronze ageRobboEdin has reached the bronze ageRobboEdin has reached the bronze ageRobboEdin has reached the bronze ageRobboEdin has reached the bronze ageRobboEdin has reached the bronze ageRobboEdin has reached the bronze ageRobboEdin has reached the bronze ageRobboEdin has reached the bronze age
Re: Virgin TV 360 users (Horizon)

Quote:
Originally Posted by 1andrew1 View Post
I'm sure TV360 will improve and become superior to Tivo. But for now, it looks one for the early adopters.
I doubt that, especially since the Horizon software is already, at least, two years old and on its 28th release.
RobboEdin is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2020, 13:48   #486
BenMcr
Virgin Media Staff
 
Join Date: Nov 2006
Location: Manchester
Services: V6 x2, Maxit TV, Sky Sports and Sky Cinema. Gig1
Posts: 17,112
BenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny stars
BenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny starsBenMcr has a pair of shiny stars
Re: Virgin TV 360 users (Horizon)

360 / Horizon updates are done in a different way to TiVo.

There are regular updates made for the 360 box throughout the year, rather than one or two updates per year that TiVo has.

Having 360 on a .28 release doesn't mean that there have been 28 lots of things to fix, just that there have been 28 sets of updates since version 4.00. Some of those will have been fixes to existing features, some updates will have introduced new features.
__________________
I work for Virgin Media but all views are my own.
BenMcr is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2020, 13:48   #487
iadom
Ole’s at the wheel.
 
iadom's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Shaw, Oldham, Lancashire.
Services: V6 & TiVo stb. Phone. 200 Meg BB.
Posts: 7,606
iadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny star
iadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny star
Re: Virgin TV 360 users (Horizon)

Quote:
Originally Posted by denphone View Post
It has to improve a awful lot to do that Andrew.
Works fine for me, I don't record masses of programmes ( the wife does that). I don't worry about series links, reminders etc, etc. I like the layout now I have become used to it and the speed difference is quite marked.

I do use the voice control for one or two things such as turning sub titles on and off which can require up to 6 button presses with TV360.
iadom is online now   Reply With Quote
Old 31-12-2020, 13:51   #488
denphone
Still alive and fighting
 
denphone's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: In the land of beyond and beyond.
Services: XL BB, 2 V6 boxes , XL TV.
Posts: 54,796
denphone has a golden aura
denphone has a golden auradenphone has a golden auradenphone has a golden auradenphone has a golden aura
Re: Virgin TV 360 users (Horizon)

Quote:
Originally Posted by iadom View Post
Works fine for me, I don't record masses of programmes ( the wife does that). I don't worry about series links, reminders etc, etc. I like the layout now I have become used to it and the speed difference is quite marked.

I do use the voice control for one or two things such as turning sub titles on and off which can require up to 6 button presses with TV360.
Each to their own Jim as it will obviously suit some customers needs perfectly but l cannot say it does it for me.
__________________
“The only lesson you can learn from history is that it repeats itself”
denphone is online now   Reply With Quote
Old 31-12-2020, 14:30   #489
japitts
cf.geek
 
Join Date: Apr 2008
Services: V6 with Full-House/Maxit Sports & Movies, 100Mb broadband, Talk Weekends.
Posts: 547
japitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to beholdjapitts is a splendid one to behold
Re: Virgin TV 360 users (Horizon)

What else can the voice control on V360 do?.. I've seen subtitles mentioned, but this is one-button press on the V6 (and the same on my One4all)
japitts is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2020, 14:47   #490
iadom
Ole’s at the wheel.
 
iadom's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Shaw, Oldham, Lancashire.
Services: V6 & TiVo stb. Phone. 200 Meg BB.
Posts: 7,606
iadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny star
iadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny stariadom has a nice shiny star
Re: Virgin TV 360 users (Horizon)

Quote:
Originally Posted by japitts View Post
What else can the voice control on V360 do?.. I've seen subtitles mentioned, but this is one-button press on the V6 (and the same on my One4all)
Not tried voice control for everything but you can select a channel by name or number, say Home, Apps instead of having to press the Home button then four presses to scroll across to Apps.

Doesn't recognise Pause yet, still playing around with it tbh.
iadom is online now   Reply With Quote
Old 31-12-2020, 15:28   #491
heavyside
cf.geek
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 560
heavyside is a splendid one to beholdheavyside is a splendid one to beholdheavyside is a splendid one to beholdheavyside is a splendid one to beholdheavyside is a splendid one to beholdheavyside is a splendid one to beholdheavyside is a splendid one to beholdheavyside is a splendid one to beholdheavyside is a splendid one to behold
Re: Virgin TV 360 users (Horizon)

I've had the 360 software on my two V6 boxes for a few weeks now and I'm rather enjoying it. True, it's missing a few features compared with the former V6 UI but, with the exception of the All4 app, those features were ones I seldom used. I'm sure they will be added soon. It looks a whole lot better, too.

It's clear that many - if not most - people on this forum watch far more television than I do but so far the 360 software does everything I want and does it well. Initially, I thought the voice control was a bit of a gimmick but I'm now a convert. It's actually a quick and powerful way of navigating around the UI and works surprisingly well.

The switchover itself was fast and without problems and the new interface is slick, quick and responsive. I also prefer the new remote with its backlight. Not quite a thumbs up (yet) but certainly not a thumbs down either. Be interesting to see what the next update brings.

Happy new year all.
heavyside is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2020, 16:14   #492
robjw
cf.member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 12
robjw can only hope to improve
Re: Virgin TV 360 users (Horizon)

Just a quick data point. I'm a relatively new Ultimate Oomph customer and had 2 V6 boxes installed less than a month ago. I upgraded online to 360. This was unsolicited, I just followed the link that's floating around. The order said I'd be sent two new 360 boxes. However, a small box with 2 new remotes showed up a couple of days ago, along with the upgrade option on the V6 home screen.

It all seems to be working well, and amazingly fixed an issue where the box in the living room refused to output 4K to my TV. That now works perfectly.
robjw is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2021, 21:44   #493
awesometeeth
cf.addict
 
Join Date: Oct 2006
Services: vip
Posts: 235
awesometeeth is an unknown quantity at this point
Re: Virgin TV 360 users (Horizon)

why did no one mention the remote lights up when you life it up! almost worth the money alone saying that im quite happy with the setup but then again I was given ultimate oomph for less than i was paying for only one box, so i haven't lost recording abilities etc

voice is very handy, setup the boxes okay, so far no major issues.
awesometeeth is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2021, 17:31   #494
Cheile48
cf.member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Edinburgh
Services: Ultimate Oomph, 2 V6s, and Freeview HD, Amazon Prime and Netflix.
Posts: 4
Cheile48 is on a distinguished roadCheile48 is on a distinguished road
Re: Virgin TV 360 users (Horizon)

Apologies if this question has already been answered but I can't see anything so far on this thread. I have two V6 boxes and at the moment I only want to upgrade one box to TV 360. Is this possible, and if so, how do I go about getting this done?
Cheile48 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2021, 17:44   #495
lonespeaker
cf.member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 54
lonespeaker is an unknown quantity at this point
Re: Virgin TV 360 users (Horizon)

Quote:
Originally Posted by Cheile48 View Post
Apologies if this question has already been answered but I can't see anything so far on this thread. I have two V6 boxes and at the moment I only want to upgrade one box to TV 360. Is this possible, and if so, how do I go about getting this done?
You cannot have 2 boxes with different software. They need to be both tivo or tv 360.

If you are on the Ultimate Oomph package you can request an upgrade in myvirginmedia.com
lonespeaker is online now   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 15 (7 members and 8 guests)
denphone, ozsat, iadom, lonespeaker, Martin_D, gba93
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 15:04.


Server: curium.zmnt.uk
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.