Cable Forum

Cable Forum (https://www.cableforum.uk/board/index.php)
-   Networking (https://www.cableforum.uk/board/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Wifi Range Extender (https://www.cableforum.uk/board/showthread.php?t=33705800)

MadGamer 10-12-2017 15:23

Wifi Range Extender
 
Hi everyone

I live in an old Victorian house which was built in the 1870's. The kitchen is a dead spot for the wifi so I'm looking for a wifi extender that plugs into a wall socket. Can anyone advise?

jb66 11-12-2017 06:33

Re: Wifi Range Extender
 
Make sure it has "wireless ac"

Are you looking at a repeater or powerlines?

MadGamer 17-12-2017 14:36

Re: Wifi Range Extender
 
Quote:

Originally Posted by jb66 (Post 35928329)
Make sure it has "wireless ac"

Are you looking at a repeater or powerlines?

how about this? TP-Link RE650 AC2600 Universal Dual Band Range Extender, Broadband/Wi-Fi Extender, Wi-Fi Booster/Hotspot with 1 Gigabit Port and 4 External Antennas, Built-In Access Point Mode, UK Plug https://www.amazon.co.uk/dp/B0725Y1V..._cdOnAb35PJ80P

MadGamer 07-01-2018 16:39

Re: Wifi Range Extender
 
Went with this one and the dead spot in our kitchen is no more :D

Hom3r 24-01-2018 19:30

Re: Wifi Range Extender
 
As the OP has it sorted I'm going to ask a similar question.

I have a TiVO box (replaced a V Box today) & V6 TiVo box Upstairs & A TiVo Box downstairs.

The 2 boxes upstairs are connected to the router (Asus RT-N66U) upstairs, but the one downstairs is not connected to the router.

I want to be able to stream stuff between boxes.

I had looked at powerline adapters, but I belive this won't work as they are on a different circuit.

I then thought would a wi-fi extender like the one in the link below work, by allowing me to plug a cat 6 cable between the TiVo and extender, I need a thru-port?

https://www.amazon.co.uk/ASUS-RP-AC5...s=asus+rp-ac53

jb66 24-01-2018 19:59

Re: Wifi Range Extender
 
Why not just get another v6?

Hom3r 24-01-2018 20:11

Re: Wifi Range Extender
 
They wanted extra cash for a V6 (install & something else my dad said), and my dad said we pay enough.

Paul M 24-01-2018 22:15

Re: Wifi Range Extender
 
Quote:

Originally Posted by Hom3r (Post 35933774)
I had looked at powerline adapters, but I belive this won't work as they are on a different circuit.

Thats a common myth.
If the circuits are all on the same consumer box, then generally they should work.

Quote:

Originally Posted by Hom3r (Post 35933774)
I then thought would a wi-fi extender like the one in the link below work, by allowing me to plug a cat 6 cable between the TiVo and extender, I need a thru-port?

Not sure what you mean by a "thru-port" ?
The extender has an ethernet port on the side, which you would just connect to your tivo.

Btw, do you actually need an extender that does 5GHz ? (the one you linked does, hence is more expensive).

SnoopZ 24-01-2018 22:28

Re: Wifi Range Extender
 
Quote:

Originally Posted by Hom3r (Post 35933776)
They wanted extra cash for a V6 (install & something else my dad said), and my dad said we pay enough.


As of today they're giving everyone with an older box a V6 for free as long as you have broadband too, its all over the news so you may want to enquire.

Hom3r 25-01-2018 09:52

Re: Wifi Range Extender
 
They replaced the v box with a TiVo as the v6 would incure an additional charge that may dad didn't want to pay.

---------- Post added at 09:52 ---------- Previous post was at 09:50 ----------

Quote:

Originally Posted by Paul M (Post 35933801)
Thats a common myth.
If the circuits are all on the same consumer box, then generally they should work.


Not sure what you mean by a "thru-port" ?
The extender has an ethernet port on the side, which you would just connect to your tivo.

Btw, do you actually need an extender that does 5GHz ? (the one you linked does, hence is more expensive).

By they port I meant the ability to plug something else in as plugs are a premium.

pip08456 25-01-2018 11:20

Re: Wifi Range Extender
 
1 Attachment(s)
You mean passthrough extender like this.

http://www.tp-link.com/uk/products/d...L-WA860RE.html

Hom3r 25-01-2018 19:42

Re: Wifi Range Extender
 
Yeah, but preferable Asus

pip08456 25-01-2018 20:49

Re: Wifi Range Extender
 
Quote:

Originally Posted by Hom3r (Post 35933978)
Yeah, but preferable Asus

I used the TP-Link as an example. I'm sure you are capable of searching for an Asus one yourself.

Hom3r 25-01-2018 22:26

Re: Wifi Range Extender
 
I am but just wanted to see if it would work before forking out 47

Matth 26-01-2018 16:16

Re: Wifi Range Extender
 
An extender IN the dead spot may not work, as it may have nothing to work on, so it may have to be somewhere not as far from the source.

The alternative being the two part powerline + Wifi, which carries the data over the main wiring before providing a further access point (and also avoids the speed halving of double passage over the same Wifi)


All times are GMT. The time now is 11:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.